Sök
Stäng denna sökruta.

Islamistiska studier för miljoner

Resorna från svenska muslimer till studier på islamistiska universitet, för att sedan i många fall komma tillbaka och missonera eller på annat sätt delta aktivt i den islamistiska communityn i Sverige har ökat radikalt. Jag begärde ut siffror från CSN. Länderna islamister åker till är framför allt Saudiarabien, och då universitetet i Medina, Jemen och Pakistan. 2011 betalades bara ut 16 000 på hela året för studier i Saudi. 2005 hade siffran totalt utbetalt till dessa tre länder ökat ill 537 000 kronor. 2008 var det nästan 1 miljon kronor. 2015 hade summan stigit till 1,3 miljoner för att toppa 2015 med över 1,5 miljoner kronor. Totalt har CSN finansierat resor till dessa länder, där syftet i princip uteslutande är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon