Sök
Stäng denna sökruta.

Hotet från Dawa

Svenska skattebetalare har i åratal finansierat islamisters studier i Saudiarabien. Genom CSN har svenskar fått lån och bidrag för att studera på universitetet i Medinah. I Saudiarabien är man salafister och är mycket aktiva med att se att denna mest extrema islamism sprids runt om i världen. Men detta är givetvis inget nytt. Enligt en artikel i Svenska Dagbladet från 2011 kom svenskar hem från Medina men även Jemen och fick hög status i de islamistiska kretsarna direkt. Några av de svenskar som studerat på universitetet i Medina är Abo Atika, konvertiten Abdulwadod Frank, Moosa Asal, Sadiq Somali och Abu Suleyman. Som ni kan se pluggar Atika till lärare och är aktiv i Dawa-rörelsen. Något Asal också är. Det är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon