Sök
Stäng denna sökruta.

Sagan om de ojämställda lönerna

Man ska alltid ifrågasätta etablerade sanningar. Ett kritiskt tänkande är essentiellt i varje demokrati och varje individ har det ansvaret. För en etablerad sanning kan ändå vara falsk, men blivit en etablerad sanning för att tillräckligt många upprepat det falska tills den gängse uppfattningen är att det är sant. Myten om lönediskrimineringen gentemot kvinnor är en sådan. En urban legend faktiskt. För de som driver debatten tjänar på att utmåla verkligheten falsk och målet helgar medlen för vissa.  3,5 miljoner, den siffran har ni garanterat läst. Att detta skulle vara skillnaden mellan mäns och kvinnors livsinkomst. Det stämmer inte. Den bygger på Medlingsinstitutets ovägda siffra för 2011. En 7 år gammal siffra som vissa debattörer ändå inte har några som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon