Sök
Stäng denna sökruta.

Basdemokrati och att jävlas – detta är Hamnarbetarförbundet

Hamnarbetarförbundet har som jag i tidigare inlägg beskrivit, en unik inställning till svensk arbetsmarknad. En unikt dålig. De är det fackförbund som strejkat allra mest sedan 70-talet, de struntar blankt i fredsplikt och bråkar ofta för bråkandes skull. Hamnfyran i Göteborg och Erik Helgesson, som jag berättat om tidigare, är även engagerad i andra politiska frågor. Som Palestina-frågan. Helgesson har själv åkt på Ship to Gaza. På en demonstration 2009 som man kan se på Youtube viftar folk med plakat med hakkors precis framför Helgesson som håller tal. Fräscht.  De har också nära band med Vänsterpartiet som jag redogjorde för i förra inlägget om Hamnarbetarförbundet. Något annat de har är basdemokrati. Robert Lindelöf föreläste för Marxistiska Studenter i våras. Där...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon