Sök
Stäng denna sökruta.

Veidekke och sossar i samma båt

Byggbolaget Veidekke har hoppat i säng med Socialdemokraterna och var oortodoxt nog värdar åt en regeringskonferens igår. Där Ylva Johansson och fd fackpamp numera statsminister Stefan Löfven fick mysa när de tre gemensamt krävde underentreprenörsansvar i byggbranschen. Det går i korthet ut på att alla bolag som i sin tur anlitar andra företag är enligt lag att betala det företagets anställdas löner om bolaget själva inte gör det. Och se till att bolaget inte gör fel eller fuskar medvetet, då kan man istället bli skadeståndsskyldig trots att ditt eget bolag gjort rätt. I förslaget finns givetvis godbitar till LO - insyn i företagen. "Lagförslaget innebär också att arbetstagaren och arbetstatarorganisationen (LO red anm.) ska har rätt till information om aktörerna...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon