Sök
Stäng denna sökruta.

Arbetsmiljöverket bränner miljoner

Sossar älskar Arbetsmiljöverket. Det är en av deras favoritmyndigheter, och allra mest älskar nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson Arbetsmiljöverket. I opposition pratade hon arbetsmiljö som hon vore anställd av LO. Som statsråd inledde hon med att skruva upp deras anslag direkt. I budgeten för 2014 fick Arbetsmiljöverket 622 miljoner kronor i budget. Redan i första budgeten höjdes anslaget med nästan 90 miljoner kronor. 2018 var budgeten 762 miljoner kronor, en ökning med 140 miljoner kronor på några år bara. Eller 23 %. Men Ylva Johansson vilade inte på lagrarna utan gav Arbetsmiljöverket redan våren 2015 en ändrings i regleringsbrevet. 10 miljoner kronor för "särskild informationsinsats" om tillsyn av företag som bryter mot regler för konkurrensfördelar. Även 2016 fick de 10 miljoner...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon