Sök
Stäng denna sökruta.

Regeringen köper arbetslöshetssiffror för 63 miljarder

Regeringen börjar få bråttom. EU:s lägsta arbetslöshetssiffra har man för länge sedan kastat in handduken för, även om målet fiffigt var satt till 2020 som mycket av regeringens satsningar. Genom att sträcka ut tidslinjen två år efter valet, ett trick att ge sig själv mer tid inbyggt. Men det är jobbigt att ens hinna få ner arbetslösheten så lågt det går innan valdagen. Arbetsmarknaden är tudelad, eller segregerad om vi ska använda ett mer rättvisande ord. För det går en rak linje mellan infödda svenskar med fullständigt gymnasium och de som dessutom har eftergymnasiala studier (KY etc) eller även högskoleutbildning. Och resten. Som alltså är utlandsfödda, låg utbildning samt funktionshindrade. De utlandsfödda håller på att fullständigt ta över statistiken, medan...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon