Lövin och dystopin


I dagarna har biståndsminister och språkröret för Miljöpartiet gått ut i en offensiv – mot svartmålningen. Som hon tycker är populism.

I en intervju med DN den 17 januari i år sa hon:

Jag baxnade nästan av fräckheten att detta ska komma från Miljöpartiet, som levt på alarmism sedan 80-talet. Det är deras enda grej, att konstant varna för att jorden kommer att gå under. De gör ju inget annat.

USP Miljöpartiet: skräm upp folk. Övertyga dem sedan om att ni är de enda som har lösningen. 

USP betyder Unique selling point för er som inte jobbat med sälj eller kommunikation.

Så jag letade upp bevis för det här. Det var lätt.

Den 3 november 2017 i Expressen citerades hon från Twitter:

“Klockan tickar inte, den rusar som en tsunami”

Den 22 november 2017 i DN:

“Forskarna talar om insekternas Armageddon”

Den 28 november 2017 sa hon i tidningen Miljö & Uveckling:

“Vi behöver fyra jordklot”

Men så här har hon låtit i över ett decennium. Till exempel i Fokus 2008 när hon var Europaparlamentariker, från början är ju Lövin journalist.

“Utfiskningen av haven är vår tids mest upprörande miljökatastrof”

“Vi är i ett väldigt dramatiskt och akut läge just nu”

Hon sa 2012 i Europaportalen att hon oroas över att finanskrisen splittrar EU och:

“Vi kan inte fortsätta suga ut världen”

Kollar man på hennes Twitterflöde är det en strid ström av svartmålning av jorden. Tweeten kommer från närtid som ni ser.

“Vi kan inte fortsätta att ta selfies i en döende värld”

“Det är en chans vi måste ta här och nu och inte sen”

“Mycket oroad över att det öppna, demokratiska utrymmet krymper i världen”

Miljöpartiets flöde är lika svart som vanligt.

“Miljöfrågan är civilisationskritisk”

Jorden-går-under-partiet, där Lövin är en av de med störst megafon, tycker alltså att den här retoriken inte bara är bra och rimlig utan nödvändig.

Men att varna och prata om faktiska problem vi har i Sverige på andra områden är populism. Det är svartmålning. 

Jag tänker i alla fall inte acceptera detta episka hyckleri och det tycker jag ingen annan ska göra, allra minst media. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

6 kommentarer till Lövin och dystopin

 1. Svartmålning av miljön är OK eftersom det drabbar vita, medelålders män som antagligen dessutom är kapitalister. Svartmålningen av Sverige drabbar de som S+MP har satt som sin främsta uppgift att hand om nämligen nyanlända.
  Lövin ser med andra ord inga problem, hon ”svartmålar” inte miljöproblemen utan hon informerar med absolut visshet hur det verkligen ligger.

 2. Skillnaden är att miljöalarmismen och förutsägelser om jordens undergång som pågått sedan 70-talet är religion. Att inta ett kunskapskritiskt förhållningssätt till
  alla dystopiska förutsägelser om klimatet är att vara klimatförnekare och riskerar leda till inkvisitoriska bannor. Moder Jord är miljörörelsens sekulära gud som i miljö-partiets fall dyrkas med en inte obetydlig vetenskapsfientlighet, visavi exempelvis genmodifierade grödor, och där den som är mest alarmistiskt naturligtvis a priori är den som förusätts vara mest mijömedveten oaktat ev. stöd för domedagsretoriken.
  Mijöpartiets hysteriska dagismoralism inom miljöområdet göder också partiets monumentala självrättfärdighet. Med Moder Jord i ryggen blir miljöpartisterna rätt-rådiga korsfarare vars politik per definition är rätt och god. Lövin har med uttalanden som -” Sverige är en förebild för resten av den demokratiska världen” tydligt visat prov på denna pinsamma självgodhet. Miljöpartiets plågsamt provinsiella politik inom miljöområdet stöder denna tankefigur; det är ointressant med internationella utblickar och utvärderingar av de mest kostnadseffektiva miljöåtgärderna givet det marknadsekonomiska systemet på global nivå om man tror att hela mänskligheten storögt tittar på Sverige som ska gå före som gloriöst föredöme, varpå resten av planeten förutsätts ta efter den svenska miljöpolitiken, som naturligtvis förutsätts vara bäst i hela världen och närmast ofelbar.

 3. Skillnaden är att miljöalarmismen och förutsägelser om jordens undergång som pågått sedan 70-talet är religion. Att inta ett kunskapskritiskt förhållningssätt till
  alla dystopiska förutsägelser om klimatet är att vara klimatförnekare och riskerar leda till inkvisitoriska bannor. Moder Jord är miljörörelsens sekulära gud som i miljö-partiets fall dyrkas med en inte obetydlig vetenskapsfientlighet, visavi exempelvis genmodifierade grödor, och där den som är mest alarmistiskt naturligtvis a priori är den som förusätts vara mest mijömedveten oaktat ev. stöd för domedagsretoriken.
  Mijöpartiets hysteriska dagismoralism inom miljöområdet göder också partiets monumentala självrättfärdighet. Med Moder Jord i ryggen blir miljöpartisterna rätt-rådiga korsfarare vars politik per definition är rätt och god. Lövin har med uttalanden som -“Sverige är en förebild för resten av den demokratiska världen” tydligt visat prov på denna generande självgodhet. Miljöpartiets plågsamt provinsiella politik inom miljöområdet stöder denna tankefigur; det är ointressant med internationella utblickar och utvärderingar av de mest kostnadseffektiva miljöåtgärderna givet det marknadsekonomiska systemet på global nivå om man tror att hela mänskligheten storögt tittar på Sverige som gloriöst föredöme, varpå resten av planeten förutsätts ta efter den svenska miljöpolitiken, som naturligtvis förutsätts vara bäst i hela världen och närmast ofelbar.

 4. MP’s idé att Sverige ska ha ett världssamvete är skrämmande. Vi ska ta emot fler flyktingar än alla länder för att vara en förebild. Vi ska ta på oss ledartröjan och minska co2-utsläppen mer än alla andra länder. Bara vi i Sverige gör detta kommer alla andra länder ta efter. Det är farligt naivt. Jag brukar likna MPvid politikens vaskare. För några år sedan uppfann bratsen vaskningen. Vaskning går ut på att du köper en dyr champagne och häller ut den i närmaste handfat. Du upplever inget av champagnens nyttofördelar (gott och kanske lite berusning) Det enda du uppnår är att dina polare ger dig lite uppmuntrande ryggdunkar. Precis samma med MPs politik. Den är dyr och har ingen effekt. Fridde, Karolina Skog och Lövin kanske för lite ryggdunkar från sina polare i Die Grünen…
  Det är märkligt att Löfvén accepterar samarbetet. MP äventyrar svensk basindustri. Hade han varit kvar i IF Metall hade han fördömt samarbetet. Men nu behöver han MP för makten. Behöver han de svartmålade SD för att behålla makten?

 5. Domedagsprofeterna tycker att det målas svart mittiallt.
  När fan blir gammal blir hen religös.

 6. Rebecca gör en synnerligen imponerande och värdefull insats! Viktigt att Rebecca och andra som avslöjar hyckleri, inkompetens och vilseledande av allmänhet stöds både i ord och handling. Det är obegripligt att Rebecca endast har 179 “patrons”/personer som stöder henne med totalt 579$ i månaden – i genomsnitt 3$ i månaden för varje “patron”. Knappt 5000 kr i månaden för den insats Rebecca gör – det borde vara 5000 kr per arbetsdag! Hur ändra på detta? Börja med dig själv och övertala andra. Vi måste stötta de som granskar makten och dess lakejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap