Sök
Stäng denna sökruta.

ETC – ett konkursmässigt luftslott

Den 8 januari la mediebloggen Vassa Eggen (bloggen drivs av Olle Lidbom) upp ett inlägg om ETC-koncernen. Han hade räknat ut att ETC tar emot 10 % av landets samlade presstöd. Själv. För att Johan Ehrenberg som äger bolagen satt i system att utnyttja kryphål i lagstiftningen. Inlägget tog avstamp i att TS, som styr hur upplagorna inom mediebranschen ska mätas, den 10 oktober 2017 meddelade att man gjort en förändring. Gåvoprenumerationer skulle inte längre få räknas in i upplaga. Det tog bara 6 veckor innan Johan Ehrenberg och ETC meddelade att man nu tvingas lägga ner alla 15 lokala tidningar man har.  Den 27 november 2017 publicerade Medievärlden nyheten. "Har vi inget presstöd kan vi tyvärr inte finansiera en...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon