Sök
Stäng denna sökruta.

Migrationsverket trumfar tydligen riksdagen

Visste ni att Migrationsverket får bestämma själva om vilka som ska beviljas asyl och ändra reglerna helt utan inblandning av folkvalda demokratin? Inte jag heller. Men tydligen är så fallet åtminstone vad gäller uppehållstillstånd för studier. För alldeles nyss meddelade Migrationsverket att de antagit ett nytt rättsligt ställningstagande gällande studier. Och om deras jurister bestämt något så gäller tydligen detta. Chockerande nog. Man får uppehållstillstånd i Sverige inte bara för högskolestudier utan tydligen också för gymnasiestudier (!) och studier på folkhögskola.  Det mest uppseendeväckande är att kravet på avsikt att återvända tas bort. I en tid när landets demokratiskt folkvalda i allt större utsträckning är eniga om att det måste bli svårare att få uppehållstillstånd bestämmer sig Migrationsverkets icke demokratiskt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon