Search
Close this search box.

Pensionsskulden till våra barn

Vi pratar en hel del om pensioner men en sak man inte pratar om är den skuld i pensionssystemet vi lämnar till våra barn. Pension betalas både från pensionssystemet och statsbudgeten. Så här funkar pensionen: Inkomstpensionen betalas ut av staten med administreras av Pensionsmyndigheten. Om man inte har tjänat in till inkomstpension får man så kallat äldreförsörjningsstöd, som är vad det låter. Det är socialbidrag för pensionärer. Detta ingår i Försäkringskassans budget och räknas som en socialförsäkring, inte pension. En invandrare har bara rätt till full pension om denna jobbat 40 år i Sverige och tjänat ihop till den. Jag vet att massa myter florerar online om att invandrare får full pension men det stämmer alltså inte. Har man jobbat...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon