Sök
Stäng denna sökruta.

Landets minsta a-kassa

Hamnarbetarförbundet slår många rekord. Bäst på att strejka till exempel. Högst utbildningskostnad per skyddsombud är ett annat. De har även landets dyraste a-kassa för skattebetalarna. De har bara 1300 medlemmar. Hade de startats idag och inte på 70-talet hade de inte fått ha egen a-kassa, för idag måste man ha minst 10 000 medlemmar för det. Nu förstår jag överhuvud taget inte varför vi överlåtit a-kassa på facken och kan bara komma på en enda förklaring - fixa medlemmar till facken. Eftersom S och LO sitter bokstavligen i varandras knä så ville S fixa så att alla som kan skulle bli medlemmar i LO. Med kollektivanslutningen från LO till S som avskaffades på 90-talet så fixade de på detta sätt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon