Utrikesdepartementet marknadsför Muslimska brödraskapet

På UD sajt www.sweden.se hittade jag mer än information om alla bidrag.

Men nuvarande socialistiska regering verkar också se se denna sajt som de ser allt annat statligt – en för Maktpartiet egen kanal att opinionsbilda.

Utrikesdepartementet är Sveriges officiella myndighet utomlands. Det kräver att man respekterar att UD ska representera hela Sverige. Men Margot Wallström och henne gäng har redan stöpt om informationen till en oförblommad kampanjsajt.

Under ”Save the climate” till exempel puffar de för en av Stefan Löfvens många planer (vilka sällan om aldrig infrias, se bara på vad som hände med Innovationskatapulten) om att vi ska bli världens första ”fossilfria välfärdsstater”.

Och de marknadsför också Framtidsministern. Som alltså inte finns i regeringen sedan våren 2015. 

Under ”Sweden and gender equality” går UD bananers på kampanjandet.

Här radar de upp såväl faktafel som ren oförblommad aktivism. Givetvis inleder de med lite självskryt om ”feministiska regeringen” för att direkt redan i ingressen känga till landets näringsliv för att vara ojämställt för att det inte ännu är hälften kvinnor i styrelserummen.

”Reclaiming the F word”.

De syftar på feminism men F står ju egentligen för fuck. Den meningen tycker jag inte är något som anstår offentlig information från landets Utrikesdepartement faktiskt.

Och vad är väl en kampanj utan falska fakta?

Längre ner påstår de att det skiljer 13 % mellan män och kvinnors löner.

För det första är det gamla siffror. Enligt Medlingsinstitutet var skillnaden 12 % och inte 13 % 2016. 

För det andra är det fult att ens sprida den ovägda skillnaden, eftersom den inte tar hänsyn till en enda variabel som påverkar just lön.

Som ålder, arbetslivserfarenhet, yrke, heltid eller deltid och var du jobbar. Att ens nämna den ovägda siffran är att säga att det är en okej jämförelse att ta en 55-årig överläkare och hjärnkirurg som jobbar 60 timmar per vecka med en outbildad 19-årig vaktmästare som jobbar deltid. Och hävda att den löneskillnaden på något sätt är orättfärdig.

Sedan går UD och regeringen vidare med sin aktivism på sajten genom att påstå att deltid orsakar kass pension.

När det i själva verket är framför allt utbildning, hur länge du jobbar i yrkeslivet, tjänstepension och privat sparande som gör skillnaden mellan bra och dålig pension. I pensionssystemet finns redan inbyggt en överföring från män till kvinnor. Och även om en kvinna jobbar 10 år deltid så förlorar till exempel en undersköterska vara 3 % i pension jämfört med en undersköterska som jobbat heltid. Det finns kompensation redan.

Det är att luras att påstå att deltid är problemet.

Regeringen borde istället uppmuntra folk att ta jobb med tjänstepension till exempel. De som älskar facken, varför lyfter de inte fram att numera har många kollektivavtal just detta?

Sedan marknadsför de plötsligt en av de organisationer som jobbar med jämställdhet. Bara denna.

Vad ”Fatta man” gjort för att få denna sorts PR är oklart. Men man misstänker ju att någon som skrivit texten känner alldeles extra för just Fatta man, eller känner någon där alldeles extra.

Jag tycker att ett departement ska vara oerhört försiktiga med att göra PR för någon enskild organisation alls, eftersom inga är neutrala. Utan hålla sig till att skriva om saker som är statliga. Och därmed åtminstone på pappret ska förhålla sig neutrala.

Under ”Sweden and Migration” kommer nog det värsta på sajten.

UD marknadsför organisationen Islamic Relief som exempel på en organisation som jobbar med asylfrågor. 

Det här rent ut sagt förfärligt.

För Islamic Relief är en del av Muslimska Brödraskapet.

Den här tweeten skickades nyligen på Twitter – Muslimska Brödraskapets ledare Al Qaradawy hyllar jihadism och martyrdöden.

Organisationen utför så kallad ”dawa”, som är missionerande, för att rekrytera både folk med muslimsk bakgrund att bli mer radikala och mer troende men också försöka omvända andra. Men har även hjälp terrorister att samla in pengar.

Sajten ”The Muslim Brotherhood Watch bevakar MB och beskriver kopplingarna.

MSB (Myndigheter för Samhällsberedskap) beställde en rapport om just Muslimska Brödraskapet i Sverige av terrorforskaren Magnus Norell och Aje Carlbom, som publicerades i våras och som upprörde hela den islamistiska communityn i Sverige. För att den rikta ficklampan på en del av den ljusskygga aktivitet som pågår där och som jag själv skriver om ibland.

”Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan”

I rapporten beskrivs brödraskapets metoder:

Muslimska brödraskapets strategiska förhållningssätt att bygga en islamisk stat gradvis och med betoning på indoktrinering, predikan och da’wah skiljer mus- limska brödraskapet från t.ex. den Islamiska Staten (IS), som ju redan med brutala medel deklarerat en islamisk stat. Men även muslimska brödraskapet betonar att individen ska un- derordnas staten och att slutmålet är en stat baserad på sharia och där jihad, i betydelsen heligt krig, måste användas

Islamic Relief är den första organisation som beskrivs i rapporten som en del av MB:s verksamhet i Sverige.

Även mina personliga favoriter Ibn Rushd finns med.

2015 avslöjade Expressen och Kassem Hamade att Islamic Relief hjälpt Ihab Hallak att samla in 870 000 kronor till terrororganisationen al-Nusra-fronten i Syrien. 

Kharraki var VD för Granhedsgården, det hotell Ibn Rushd sparade flera års bidrag som skulle gått till kursverksamhet och studier och som de sedan använde 11 miljoner kronor av för att köpa. För att sedan ge bort hälften till en inynsskyddad muslimsk stiftelse.

Ny VD är Temmam Asbai för Granhedsgården som även är ordförande för Islamiska Förbundet och var med och startade Ibn Rushd. 

Islamiska Förbundet är också en del av Muslimska Brödraskapet i Sverige. 

Det är verkligen anmärkningsvärt att Utrikesdepartementet marknadsför Muslimska Brödraskapet på vår officiella Sverigesajt, som alla ambassader länkar till.

Jag skulle vilja kalla det skandalöst faktiskt.

Och tyder på antingen en enorm aningslöshet eller så tycker den svenska regeringen på riktigt att Muslimska Brödraskapets verksamhet är så bra att den förtjänar att särskilt lyftas från för alla utomlands som vill läsa om Sverige. 

Det är också förbluffande respektlöst mot alla de muslimer som faktiskt flytt hit till Sverige för att komma IFRÅN religiösa islamistiska extremister. Att det första de möts av online är att den svenska regeringen särskilt lyfter fram just dem.

Jag vet faktiskt inte vad som är värst. 

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!