UD marknadsför fortfarande bidrag


En av julens stora nyheter måste ändå vara att finansminister Magdalena Andersson, en post som i de flestas ögon betraktas som nummer två efter statsministern i rang, tycker att invandrare ska söka sig till andra länder. 

Skälet?

Integrationen fungerar för dåligt, för folk jobbar inte. Ergo de kommer hit och lever på bidrag.

Men om det är ett problem att folk kommer hit och lever på andra människor, varför marknadsför då regeringen just detta som skäl att söka sig till Sverige?

Dagens Industri och PM Nilsson skrev om att Sweden abroad, som är Utrikesdepartementets hemsida www.sweden.se, marknadsför alla våra skattefinansierade bidrag som skäl varför folk ska komma till Sverige. Alla ambassader, till exempel den i Islamabad (som hemsidan för UD i Afghanistan hänvisar till) och Amman, länkar till samma sajt.

Detta var i oktober.

“Men i sitt sammanhang och med denna konkretion med exakta belopp fungerar den som en ovanligt oblyg global informationskampanj om svenska bidrag, i anslutning till information om uppehållstillstånd”

Trots kritiken har Sweden abroad fortfarande kvar precis all information under Society. Sidan heter “10 things that make Sweden family friendly“. Sajten uppdaterades senast i mars 2017.

Margot Wallström och hennes medarbetare tycker bestämt att vi ska fortsätta att locka hit folk med löften om en enorm gratis välfärdsstat byggt på bidrag. 

Här radar UD upp alla bidrag man kan få, för att vi har världens högsta skatter. Och stor överföring från de som jobbar till de som inte jobbar, där alltså den absolut största majoriteten invandrare tyvärr hamnar.

Jättelång föräldraledighet som är betald, barnbidrag, graviditetspenning, VAB, avgiftsfri kollektivtrafik för föräldrar med barnvagn, gratis skola och nästan gratis vård är saker UD tycker vi ska marknadsföra Sverige genom. 

Men inget är gratis eller nästan gratis. Utan betalas av någon annan.

Även under “5 reasons to work in Sweden“, det vill säga på ett helt annat ställe, marknadsförs just alla våra bidrag i välfärdssystemet som skäl varför man ska välja Sverige.

Sedan hittade jag ett direkt faktafel. De påstår att affärerna stänger halv sex. Någon borde ringa UD och berätta att vi lämnat 80-talet och numera är många affärer öppna till 18.30. Till och med apoteken, tack vare avregleringen.

Jag tycker att UD ska visa skattebetalarna respekt och omedelbart ta bort all information om bidrag på sajten. 

Det är någon annan som betalar allt detta och vi ska inte locka hit någon människa, vare sig det är asylsökande eller andra sorters invandrare, med skryt om hur mycket pengar man kan få av andra människor.

Socialdemokraterna har verkligen en lång väg tillbaka till sitt ursprung.

Där “gör din plikt” kommer före “kräv din rätt”.

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

11 kommentarer till UD marknadsför fortfarande bidrag

 1. Tack Rebecca.
  Du har helt rätt i det mesta som Du skriver.

  Hur ska vi få bort bidragspartierna ,??
  Ut med dom – ut i kylan.
  Gott nytt år !!

 2. Tänk på att de som Margot lyckas locka hit kommer bli bidragsberoende röstboskap som kommer rösta på sosseriet så Magdalena Andersson, skatternas översteprästinna, kommer kunna höja skatterna ännu mer….

 3. Precis, Rebecca, Sverige behöver verkligen inte “berikas” med fler obildade, skamlöst bidragsslukande, utländska nollor än de otaliga redan vettlöst hitlockade…

  … som med Sjuklöverns goda minne snart har lyckats göra den vanliga, hederliga, skötsamma ursprungsbefolkningen både utfattig och utrotningshotad… och ursinnig.

 4. “Sedan hittade jag ett direkt faktafel. De påstår att affärerna stänger halv sex. Någon borde ringa UD och berätta att vi lämnat 80-talet och numera är många affärer öppna till 18.30. Till och med apoteken, tack vare avregleringen.”

  ‘half past six’ betyder dock 1830 😉 sen nämner dom inte stängningstider vid den tiden, bara att det är mycket folk då!

 5. Otroligt!
  Ta genast ner den sidan, folk som läser det tror ju för tusan att vi VILL att de ska komma hit. Om ett annat land haft en sådan sida med fördelarna att bo just där, så hade jag flyttat dit . Bums!

 6. Det är MYCKET märkligt att UD gör reklam för gratis bussar med barnvagn. Vad jag vet är det bara i Stockholm det är så… och inte överallt i Stockholm heller. Bussterminalen i Liljeholmen är ett vanligt exempel, eftersom terminalen för påstigning ligger innanför tunnelbanespärren måste man ha biljett även med barnvagn där. Finns förvisso en förklaring men det har ju inte med den här sakfrågan att göra eg. Men skrämmande ”stockholmscentrerat” av UD. Eller är tanken att alla ska bosätta sig just i Stockholm?

 7. Det är väl i princip bara innestan som stänger och blir helt folktom efter 17-18, i svenska “storstader”.
  Köpcenter och större matbutiker är ofta öppna till 22-23. Ta Kista Galleria som exempel, där t.om. biblioteket är öppet till 21:00, även på helger.

 8. Jag tycker inte texten i länken påstår att affärerna stänger 17.30, utan mer att det kan vara trångt och jobbigt att handla från 17.00 till 18.30 (half PAST six).

 9. Free of charge är inte detsamma som ”free”. Varken sjukvård eller tandvård är någonsin gratis även om den kan vara avgiftsfri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap