Sök
Stäng denna sökruta.

Praktikplats i staten – ett sätt till att frisera siffror

Beredskapsjobb, ungdomsgarantin och extratjänster. Sedan finns det också praktikplatser inom statlig verksamhet.  Den 8 februari 2016 så meddelade sossarna att nu har de hittat på ytterligare en slags anställningsform inom Arbetsförmedlingen. Som en slump gäller uppdraget 2016 till 2018, alltså valåret. Här är det fina att Arbetsförmedlingen inte ens behöver betala lönen - det ligger inom Försäkringskassans område. Aktivitetsersättningen är nämligen en ersättning från dem. Liksom ersättningen i Ungdomsgarantin. Praktik i staten har främst gett nyanlända praktik även om också funktionsnedsatta ingår. En anonym tipsare har skickat mig de här skärmdumparna. Här söker alltså statliga biståndsmyndigheten SIDA praktikanter, som handläggare. Det handlar om att bedöma och betala ut bistånd, till Afghanistan. Och specifikt så rör det alltså IT-enheten. Så nyanlända afghaner...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon