Search
Close this search box.

Kvoteringsdebatten och myterna

En femte pappamånad. Precis som all annan kvotering är detta givetvis fel på så många plan. Vi borde snarare avskaffa all kvotering och tvång och istället låta folk ge bort sina dagar ännu mer - till farföräldrar, syskon etc så att de som vill kan börja jobba med en gång. Jag vill inleda med att påminna att föräldrarpenningen redan ÄR individualiserad. Som alla vet som fått barn får varje förälder automatiskt hälften av dagarna. Så kvoteringsivrarna vill snarare ta bort möjligheten att föra över dagar mellan föräldrar. Låsa in dem. Dagarna alltså.    Här avlivar jag myter och slaktar skäl folk anför:   1. Alla andra bidrag är individualiserade - Fel. Socialbidrag och bostadsbidrag är beroende på sambo/makes inkomster...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon