Search
Close this search box.

Skyddsombud – dyrast i hamnen

Hamnarbetarförbundet är förmodligen landets minsta fackförbund, med bara 1300 medlemmar i hela Sverige.  Varje år betalar tydligen Arbetsmiljöverket ut bidrag till verksamhet med skyddsombud. SHF i tabellen står för Svenska Hamnarbetarförbundet. De har bara 3 skyddsombud i hela Sverige. Men ser man sedan på detaljerna blir det märkligt. I snitt täcker ett LO-skyddsombud 350 arbetsplatser. Ett skyddsombud hos Hamnarbetarna täcker 3,3 var. Ett skyddsombud från LO får i snitt 27 h utbildning (extern och intern). Medan ett skyddsombud från Hamnarbetarna från 120 h utbildning per ombud. Till en kostnad på 59 000 kronor per person. Medan LO kostar 6 327 kronor per person i utbildning. Som skattebetalare undrar jag varför just Hamnarbetarnas är så dyra att utbilda. Jag menar, deras...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon