Search
Close this search box.

Sjuk – sossarnas plånbok

Sossarna skanderade hela valet 2014 om "stupstocken". Mycket fult ordval. För det handlade om att införa en bortre tidsgräns i sjukförsäkringen, något de flesta länder har. För att inte folk ska vara sjukskrivna i evigheter. Det är jättedåligt för individerna, att bara sjukskrivas om och om igen. Sossarnas fackliga gren LO skrev till exempel 2013 på sin blogg: "Dagens självmordsalstrande sjukförsäkring riskerar att bli alliansens stupstock".  Rätt vedervärdigt att påstå att Alliansen ansvarar för självmord som Rautio här påstår helt beror på sjukförsäkringen, något han givetvis bara hittar på. Men sossarnas försökte få det till att ingen person kunde vara sjukskriven mer än ett år. Detta stämmer givetvis inte. Bedömningarna har alltid varit individuella. Men efter ett år sattes särskilda...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon