Snuthatets dag och strejker i skolan

Igår rapporterade media om strejker i skolan. 

Vi har inte skolplikt efter nian och detta är gymnasieelever som alltså har olovlig frånvaro för politisk manifestation. Hoppas samtliga skolor rapporterar in alla elever som deltog för just olovlig frånvaro, eller skolk som det kallas.

Att ens kalla det strejk är fånigt, det går inte att strejka i skolan. Strejk är ett begrepp på arbetsmarknaden mellan arbetstagare och arbetsgivare. Gymnasieskolan är frivillig. Vill man inte gå kan man sluta. Däremot är det respektlöst att skolka när man får något så fint som en gratis utbildning för att någon annan, vi som jobbar och betalar skatt, betalar den. För 110 000 kronor per elev och år. Bara för skolan. Sedan tillkommer studiebidraget.

Det är en Facebook-grupp som kallar sig Skolstrejk som ligger bakom, ihop med Ung i Sverige.

Som i sin tur understöds av dem samlade undervegationen inom vänstern och de mer rumsrena, som Ung Vänster. Även om de historiskt inte heller haft något emot att liera sig med autonoma. För några år sedan blev folk uteslutna på grund av Revolution ungdom-kopplingar.

Gatorna är en sajt för en del av landets olika autonoma, en del våldsamma, andra inte. Gemensamt för alla är vänsterextremism. Garanterat finns flera av dem på Säpos watch-list.

ARNA är exempelvis en del av AntiFa eller AFA som de också kallas. 

Många av grupperna i nätverket Gatorna deltog i kravallerna i Hamburg i somras, där stan vandaliserades av ditresta ligister som brände bilar och kastade sten på polisen.

Gatornas medlemmar ordnade Snuthatets dag i veckan, för att samla in pengar till folk som sitter i fängelse i USA, andra vänsterextrema som demonstrerat mot Trump. Det är det j20 står för.

En av Gatornas medlemmar, ABC Stockholm, engagerade sig för Joel Bjurströmmer Almgren. Ni vet, killen som högg en nazist i ryggen med en kniv i Kärrtorp och dömdes till flera års fängelse? Han, som varit medlem i AFA och Revolutionära fronten (nu nerlagd). Gissningsvis är det hans gamla polare i ABC Stockholm.

På Gatornas hemsida marknadsfördes även strejken, och skrevs under med just Ung i Sverige framför allt.

Allt har varit planerat från början.

Bara 10 dagar efter sittstrejken inleddes skickade gruppen Ung i Sverige ut ett pressmeddelande den 15 augusti 2017 att man planerade skolstrejker. 

Den första sajten är en sluten grupp, skapad av en kille som kallar sig Baz Tian, gissningsvis är förnamnet Bastian men han verkar vilja vara anonym i övrigt. Profilen är sluten så det går inte att avgöra om hela kontot är fejk eller verkligt.

De övriga som drev den gamla slutna gruppen verkar vara engagerade i extremvänstern.

Den nya gruppen skapades i januari 2017.

Syftet med den nya gruppen var som engagemangssida, för att mobilisera inför den första strejken som ett antal elever på Globala gymnasiet arrangerades mot en utvisning av en kille från Mongoliet.

I den slutna gruppen finns nästan 500 medlemmar, ett flertal är just de afghaner som driver Ung i Sverige. Bland annat Mohamad Rahimi, som ansvarade för maten för sittstrejken i augusti.

Initiativet till både den slutna gruppen och den öppna sidan verkar en grupp elever på Globala gymnasiet vara, samtliga engagerade i olika vänstergrupper.

Den första strejken ordnades i 15 februari i år. Globala gymnasiet lyckades få med sig Rytmus, Kulturama och Fryshuset också. Och Södra Latin.

Den 16 maj vad det dags igen – då strejkade de en timme mitt på dagen för asylpolitiken. Igen.

De hann knappt komma tillbaka från sommarlovet innan de ville planera en ny strejk, den 12 december. Så Stockholm skolstrejk verkar ha fått blodad tand och lagt ner arbetet i den för dem gratis men för alla andra dyra skola (110 000 kronor per elev och år) för att på skoltid delta i politisk vänsteraktivism och passat på att strejka hela tre gånger på ett år.

Ung i Sveriges kopplingar till Sthlm skolstrejk vet jag inte när de började, Ung i Sverige uppstod inte i augusti utan har funnits ett tag. Den 26 oktober ordnade Sthlm skolstrejk stormöte för de elever i stans gymnasier som ville delta i ytterligare en strejk.

Den 22 november, efter att de haft ytterligare ett möte, delade de ut flygblad på olika skolor i stan för att få ännu fler elever att strunta i den dyra skolan för att vara aktivister på skoltid.

Via Facebook-gruppen lyckades man sedan engagera en rad andra gymnasieskolor i landet, säkert via alla de autonoma som stödjer demonstrationen och via Ung i Sverige som också ha nära band med hela våldsvänstern.

En rad organisationer på yttersta vänsterkanten deltog i arrangerandet av strejkerna.

Det är autonoma vänstern ihop med Ung Vänster som hjälpt några engagerade afghaner att organisera sig, mediatränat, byggt upp hemsidor, ordnat insamlingar och som berättat för dem vad de ska tycka i frågor som LSS och BB Sollefteå. Ung i Sverige är en marionettgrupp för en samling vänsterextrema organisationer, som hittat en symbios där Ung Vänster framför allt får gratis valarbetare och afghanerna får hjälp med opinionsbildningen för att få stanna trots att många varken är barn eller har asylskäl.

Regeringen har nu gått på den opinionsbildningen och vi har nu upplöst det rättssäkra asylsystem vi har till förmån för ett helt godtyckligt system där det inte handlar om vem som enligt lagarna har asylskäl utan den som opinionsbildar bäst får stanna.

Detta system verkar Centerpartiet stödja så det är tyvärr inte en vänsterfråga bara.

Utan landets samlade vänster plus Centerpartiet.

Alla signaler de gett hittills är att de kommer att stödja ett av de märkligaste politiska förslagen på länge som kommer i maj och som syftar till att just de som påstått att de är barn, oavsett om de verkligen är under 18, 20 eller 35 år, ska få stanna alldeles oavsett vad den rättssäkra prövningen säger. Medan de vuxna som inte ljugit om sin ålder inte ingår i den här gruppen och alltså prövas som vi kommit överens om. Och de som får nej utvisas.

Det är bara att gratulera vänstern för bra opinionsbildning.

Något annat kan man inte kalla den massiva mediala bevakning av frågan som lett till en söndersmulning av det asylsystem vi har idag. 

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!