Lennartsson har nytt jobb

Emma Lennartsson var Stefan Löfvens närmaste medarbetare mellan 2014 och 2017 som hans statssekreterare.

Men i höstas fick hon gå. Det visade sig nämligen att även hon känt till IT-skandalen på Transportstyrelsen när rikets säkerhet äventyrades. Det verkar vara en enda person som inte hört eller sett något sedan 2015, och det är statsministern själv.

Lennartsson hade suttit med på minst två möten enligt henne själv, där frågan diskuterades. I februari 2016 och i augusti 2016. Ändå sa hon inte ett knyst till sin chef. Han säger att han först fick veta när Maria Ågren, GD på Transportstyrelsen, fick sparken och blev polisanmäld. Så hon fick gå den 28 augusti 2017.

Maria Ågren krävde att hon skulle få behålla sin tjänst som GD trots att hon fått sluta, för att kunna kamma hem lön återstoden av tiden på sitt förordnande.

Men i september i år avgjordes det att hon får sparken och därmed inte har rätt till ersättning.

Idag blev det offentligt att Ågren inte ger sig. Hon vägrar erkänna ansvar trots att hon erkänt i domstol enligt strafföreläggande och skyller på regeringen. Nu kräver hon skadestånd enligt Arbetsdomstolen.

Lennartsson skulle inte få någon fallskärm för att hon sa upp sig själv och hon ville själv inte medverka alls i att reda ut vad som egentligen hänt. Allt för att skydda Stefan Löfven givetvis.

Men fallskärmen som inte betalades ut av regeringskansliet blev plötsligt en fallskärm på 1,3 miljoner kronor betalat av partiet istället.

Så fungerar nämligen Maktpartiet.

Lennartsson fick belöning för att hon tog smällen för sin chef som till varje pris ska skyddas och kunna hävda att han inget visste om de lagbrott som pågick på Transportstyrelsen och som äventyrade rikets säkerhet när skyddad information hamnade i händerna på icke säkerhetsklassad IBM-personal i Östeuropa.

Detta var alltså i september.

Nu i december kommunicerade Region Uppsala, som styrs av Socialdemokrater och andra röda partier, att Emma Lennartsson är deras nya ekonomichef. Hon börjar den 8 januari 2018.

Om de där 1,3 miljonerna nu betalas ut eller räknas av mot nya lönen kan bara Socialdemokraterna svara på.

Men den gamla sanningen består – det spelar ingen roll vad du gör om du är Socialdemokrat. Du får alltid nya bra jobb eftersom du har rätt partibok, och inte heller sällan stora fallskärmar.

Man tar alltid hand om sina egna först.

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

4 kommentarer
  1. Stötande uppgifter, Rebecca. Måtte svenska folket inom kort ta sin hand ifrån dessa sanslöst rika mygelpartier.

  2. Partiet har en egen skyddad arbetsmarknad som dessvärre genom missbruk av utnämningsmakten innefattar stat och myndigheter. När partiet ville lägga Juholt bakom sig hittade man ambassadörsposten på Island där det råder absolut medieskugga och “karriärdiplomaten”Juholt fick äntligen utväxling på partiboken. Att vara besvärlig eller utgöra ett problem internt eller externt för partiet kan medföra oväntade karriärvinster; minns Winbergs utnämning till ambassadör i Brasilien och Wahlströms berikande EU-kommissionärspost då hon inte kunde samarbeta med Persson. Partiets väl är överordnat.

  3. När gåsleversocialisterna i partiadeln pratar om att minska klyftorna måste mena klyftorna mellan sig själva och näringslivets toppar….

  4. Partiboken är alltid överordnad andra böcker, det kan man (S)e på många ställen.
    Man kan undra om de politiska partierna får för mycket bidragspengar att leka med/ missbruka. Detta är ett typiskt exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *