Sök
Stäng denna sökruta.

Jag har anmält Fairtrade

Idag anmälde jag Fairtrade till Konsumentverket för otillbörlig marknadsföring och vill att Konsumentombudsmannen stämmer Fairtrade AB i Marknadsdomstolen.  Det handlar om den här bilden, som jag tog i söndags på Hemköp Torsplan i Stockholm. "Hej då fattigdom" Problemet är att här påstår Fairtrade något som inte går att belägga. Man kan inte säga att köpa en bukett rosor som det står Fairtrade på säger "hej då" till fattigdom och en bukett där det inte står så på inte bidrar till minskad fattigdom. Och tack och lov får du inte påstå vad som helst. Fairtrades marknadsandel växer och de har påstått just detta minst sedan 2013 som jag kan se online. Dags att pröva om det är tillåtet tycker jag.  Så...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon