Svenska vänsterns flathet mot hatet

Nu verkar alla chockade.

Att det finns en så synlig antisemitism i Sverige att molotov cocktails kastats mot judiska ungdomar i Göteborg på en fest.

Tack och lov skadades ingen. Men 10-20 maskerade män attackerade lokalen i syfte att skada. Annars kastar man inte brandbomber.

Deprimerande nog är det växande judehatet inget nytt alls. Inte för judarna. Och inte för oss som granskat detta område länge. Men debattörer som Paulina Neuding, som skrivit om det i 10 år, har istället utstått hat och hot själv för det. Och brunsmetning av namnkunniga uppburna journalister i diverse stora tidningar. Vissa av dem har nu visat sig vara vidriga även mot kvinnliga kollegor och fått lämna, andra jobbar kvar.

2012 skrev till exempel Världen idag om situationen för Malmös judar, som redan för 5 år sedan var förfärlig. Så dålig att folk flyttade från staden. 

Samma år skrev Neuding kolumn i SvD på samma tema, och om dåvarande kommunalrådet Reepalu som var en Socialdemokraternas största profiler i frågan, som alltså försvarade antisemitism i värsta fall, lät den hållas i bästa fall. Han tyckte att en tennismatch mellan Israel och Sverige i Davis Cup borde stoppats och de israeliska spelararna alltså få bära ansvar, över Israels förda politik.

Sverige fick besök av Obamas sändebud om antisemitism då som kallade Reepalus språkbruk antisemitiskt. 

Det har varit bekvämt att skylla allt på nazister. På enligt Expos granskning ca 200 individer. De är så få i Sverige att Svenskarnas Parti fick döpa om sig till Nordiska Motståndsrörelsen och gå ihop med våra grannländers föreningar. De 500-1000 individer de ibland under lika stor massmedial bevakning som under Melodifestivalen är alltså inte enbart svenskar utan även hitresta norrmän och danskar.

Men det är bekvämt. För att nazister är något så vidrigt så att alla är överens. 

Problemet är att det inte är de som utgör hotet mot judarna i Sverige. Eller i Europa.

Enligt en undersökning av tyska ISGAP 2015 med rubriken ”Antisemitic Attitudes among Muslims in Europe: A Survey Review” kan man se att i Frankrike, som både har en stor muslimsk befolkning främst från Nordafrika, och också haft stora problem med antisemitiska attacker, så instämmer nästan 50 % i 4-6 av de antisemitiska påståendena.

Undersökningen är baserad på 40 000 intervjuer varav 13 000 med muslimer.

Man kan också se att från de högerextrema  Front National så ligger siffran betydligt lägre, de har dessutom betydligt högre andel som inte alls instämmer med något. Även om det är tydligt att även inom de högerextrema är siffran hög. Särskilt Frankrike har stora problem med antisemitism både i extremhögern och inom muslimska gruppen. Men även vänsterextrema, som ni kan under stapeln Front de Gauche.

Den här meningen är för alla er som älskar medvetna missförstånd för att kunna kalla alla ni ogillar nazister och rasister (ni andra kan hoppa över den): jag hatar nazister. All antisemitism och rasism är dålig och ska motverkas. 

I ett annat diagram kan man se att bland muslimerna med antisemitiska åsikter så är antisemitismen störst bland praktiserande muslimer. Men siffrorna är också höga även bland de som inte är det. Hela 30 % av de med endast muslimsk bakgrund är antisemiter.

Studien avfärdar också socioekonomiska förklaringar. Skillnaderna mellan icke muslimer och muslimer vad gäller antisemitism består trots det.

Det handlar inte om diskriminering.

Och det här är ju den svenska generalförklaringen, den vänstern alltid drar fram ur den höga hatten – de muslimer som hatar judar gör det för att det är synd om dem. De har ingen fritidsgård/jobb/fill in blank. Men detta stämmer således inte. Givetvis, i många länder i Mellanöstern är antisemitismen obegränsad i TV, undervisning etc. Och dessa åsikter tar man med sig när man flyttar.

I Sverige genomfördes en liknande studie 2005 av Brå och Forum för levande historia och som beskrevs i Forskning och Framsteg 2015.

Den visade att 39 % av muslimerna hyste antisemitiska uppfattningar, mot 5 % av befolkningen som helhet. 

I en annan studie bekräftas att förövarna av hatbrott och antisemitism till 51 % är muslimer och 25 % vänster.

Redan 2005 visste man alltså det här. Att antisemitismen är stor i den muslimska gruppen. Givet vad den tyska undersökningen visade så är den också stor bland folk som inte ens är praktiserande utan bara har muslimsk bakgrund. Studierna har inte tagit hänsyn till om muslimer är utlandsfödda själva eller är födda i det europeiska landet så slutsatserna ska antas gälla på hela populationen muslimer oavsett. Det säger att det inte bara kan hänföras till nyanlända utan är ett problem som består även hos generationer som föds in i majoritetskulturen.

Hur många muslimer som finns i Sverige är oklart, det finns olika siffror som florerar. Men om man ska använda en av vänsterns egna uträkningar, som själva har stora band med muslimska organisationer, så har vi i dagsläget över 1 miljoner personer eller 10,2 % av befolkningen. Migrationsverket räknar med att vi inom några år kommer ha tagit emot 500 000 nyanlända där den stora andelen är muslimer, så en försiktig uppskattning är att lägga på 300 000 till (siffrorna för 2015 ingår i 1 miljon och kan inte räknas igen).

Om undersökningen från 2005 gäller så kan vi anta att 39 % av 1,3 miljoner personer hyser antisemitiska uppfattningar.

Det handlar om över en halv miljon antisemiter som bor här inom ett par år bara.

Alla går inte till handgripligheter och personligen trakasserar judar men en andel gör det. Och ökar totala antalet ökar givetvis antal incidenter.

Men den svenska vänstern, inte minst Socialdemokraterna, har en skuld i det här. För de har inte, för att så många muslimer är deras väljare, i alls samma utsträckning som de markerat mot muslimhat, som islamofobi borde kallas, tagit tag i der. Istället har de varit en del av problemet och nuvarande regerings pinsamma flörtande med palestinska terrorister har kastat eld på brasan. Det tog ca fem minuter för dem att utan att prata med riksdagen och bröt all praxis som finns vad gäller förankring i Utrikesnämnden, att erkänna Palestina som stat. Sedan har det fortsatt.

Jag skrev ett inlägg som visade antisemitismen som flödade på statsminister Stefan Löfvens eget Facebook-konto när han vid ett sällsynt tillfälle försvarade Israel. Hans uppdatering togs bort helt. Sedan dess har man inte sett något i det ämnet där.

2013 kallade han palestinska Fatah för ”kära systerparti”.

Fatahs dröm illustreras med en bild på ett berg med dödskallar med inristade davidsstjärnor på. Över allt vajar en Fatah-flagga från ett automatgevär. Kära systerparti.

Marita Ulvskog, som är EU-parlamentariker sedan länge, poserade nyligen med en bild på den palestinska terroristen Marwan Barghouti som sitter i fängelse för en rad mord och mordförsök på judar. En terrorist.

Socialdemokraternas riksdagsledamot Hillevi Larsson från Malmö är den som mest profilerat sig i antisemitiska sammanhang. Hon har deltagit i demonstrationer där man skanderat ”frihetskrigarna med kniv” och själv poserat med en tavla från Hamas där Israel helt är utplånat.

Vår socialförsäkringsminister Annika Strandhäll hejade på när Larsson fick sin antisemitiska present. Så här djupt går nämligen ignoransen i Socialdemokraterna kring antisemitism att ett ”grattis” när en kollega poserar med ett utplånat Israel inte ens höjer ett ögonbryn. Observera att Strandhäll alltså var minister redan när hon skrev sitt grattis.

Margot Wallströms kärlek till Palestina och deras terrororganisationer är vida känt, här fick hon pris av Abbas, ledare för Hamas. Kärvänligheten är slående.

Abbas är en profilerad antisemit och säger ofta saker som nedan.

Margot Wallström har lyckats med konsttycket att som vår utrikesminister bara drygt ett år in i tjänsten hamna på Simon Wiesenthals antisemitlista.

Plats 8 år 2016 av 10 platser.

Deras ensidiga fokus på Palestina i Israel-Palestina-konflikten och när de nu till och med passerat alla gränser och gjort hela Sverige till något slags slagträ spär givetvis på judehatet i Sverige, som tar sitt avstamp i just denna evighetslånga konflikt. Det också därför de satsar oerhörda resurser och fokus på muslimska organisationer i Sverige och för att motverka muslimhat. Men i proportion till hur utsatta judar är i Sverige får de mycket lite av vare sig fokus eller något annat.

Alice Bah Kuhnke, som är ansvarig minister, uttalade sig enligt regeringens hemsida senast den 22 november. Om #metoo. När bränderna mot moskéer var 2014, där flera visade sig berott på naturliga orsaker som elfel, tog det bara någon dag innan hon uttalade sig. Sedan deltog hon på en demonstration mot islamofobi och lovade då en utredning till och med. 

”Inget kan vara allvarligare”, sa hon om moskébranden i Eskilstuna.

Som visade sig inte vara mordbrand utan en olycka. 

Men om man ser på valresultatet 2014 så förstår man framför allt Socialdemokraternas intresse för att hålla sig väl med den muslimska gruppen, trots antisemitismen. En grupp som även Miljöpartiet och Vänstern har stora politiska intressen i men det får bli ett eget inlägg i så fall.

På Valmyndighetens hemsida kan man se valresultatet nedbrutet på stadsdelar.

Gör man ett axplock av de områden som har stor andel invandrare, nästan bara faktiskt, och därmed en stor muslimsk befolkning också ser man ett tydligt mönster – socialdemokratiska röster. De flesta av områdena är också med på listan som Polisen har över ”extra utsatta områden”, eller de som kallas no-go-zoner i debatten.

Här hittar du obscent höga siffror, som över 70 % för sossarna i Vivalla i Örebro till exempel.

Ett parti som i poll of polls idag ligger på 28 % i Sverige får alltså 70 % i Vivalla. Kända för sina många jihadister för övrigt.

På Hisingen i Göteborg, där många utanförskapsområden ligger, fick de 57 % i valkrets Svarte Mosse.

I Linköpings Skäggetorp får de nästan 54 %.

I Malmö, där många muslimer bor, fick sossarna 72 % i valkrets Örtagården.

Och över 73 % i valkrets Törnrosen, också i ett utanförskapsområde.

I Brandkärr i Nyköping fick S nästan 60 %.

I Uppsala och Gottsunda fick de nästan 55 %.

I delar av Järva i Stockholm fick sossarna också över 70 %.

Detta är ingen slump.

Utan sedan många år en medveten strategi från Socialdemokraterna.

De har i många val ordnat ”röstskolor”, något de i olika skepnader har varje år med hjälp av bland annat ABF. Utåt sett syftar det till att ”öka valdeltagandet”, men det finns olika sätt att gömma in att det är S som ska väljas utan att det blir så tydligt som de röstskolor partisekreterare Baastad till exempel ordnade just i Vivalla inför valet 2010. Och som blev anmälda för fusk.

Att vänstern är beroende av muslimernas röster är tydligt i hela Europa.

I en stor artikel The New York Times beskrivs samma förhållande i Belgien, Frankrike och andra Europeiska länder.

Så länge Socialdemokraterna är beroende av muslimska röster och ju mer deras aktivism i Palestina-frågan tillåts ta över svensk politisk offentlighet när de sitter i regeringen, helt utan tanke på hur det påverkar vår relation till omvärlden, så kommer antisemitismen fortsätta att få breda ut sig utan egentliga åtgärder.

Aldrig har termen röstboskap passat bättre. 

Uppdatering 171213:

Jag såg denna träffande tweet på Twitter:

……………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!