Sök
Stäng denna sökruta.

Dra in tillstånden för lotterier

Idag blev det officiellt att Konsumentverket nu stämmer nykterhetsrörelsen IOGT NTO. Precis som Socialdemokraterna, och IOGT-NTO har mycket gemensamt med arbetarrörelsen traditionellt, har nykterhetsrörelsen i Sverige haft tillstånd för att bedriva lotterier. De har ansetts som allmännyttiga.   Skälet till stämningen är att man med mycket aggressiva försäljningsmetoder lurat folk att prenumerera på Miljonlotteriet, som är deras lotteri. Pengarna de tjänat på lotterna har gått in i rörelsen för att bedriva opinion emot alkohol. Men också för andra saker, som man kan läsa i deras årsredovisning som jag redovisar senare. "Konsumentverket har sedan 2011 försökt förmå IOGT-NTO att frivilligt rätta sin marknadsföring via telefon utan att föreningen hörsammat detta" Den som var generalsekreterare för IOGT var Anna Carlstedt, regeringens...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon