Search
Close this search box.

Myten om ungdomsarbetslösheten

Regeringen har regelbundet slagit sig för bröstet för att arbetslösheten bland unga är rekordlåg. Som om det är deras förtjänst. Såväl Ylva Johansson som Magdalena Andersson och även Stefan Löfven upprepar regelbundet att ungdomsarbetslösheten sjunker och framför allt att den gör det sedan de tog över. Det är sant att den sjunker. Men det är inte regeringens förtjänst. Utan detta är resultatet av något helt naturligt - storleken på barnkullarna per år.  Som ni själva kan se på SCB-diagrammet så föddes det rekordmånga bebisar i början av 90-talet. De var stora nog att ingå i statistiken just under Alliansregeringens sista mandatperiod. Och eftersom även gymnasiestudenter ingår i den om de söker extrajobb samt högskolestudenter så ökade givetvis siffrorna mycket när...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon