Varnings-bonanza


Ni som röker ibland eller har kompisar som gör det har säkert noterat de märkliga paketen numera. Fullt med fula bilder på paketen. Politikerna har tänkt att vi ska bli avskräckta av det. Vilket jag som liberal tycker de ska strunta i eftersom vuxna människor måste få leva sina egna liv.

Problemen är fler. För det enda dessa bilder orsakar är fula paket. De är ju numera en styggelse för ögat. 

Men folk röker inte mindre. Detta vet man, efter olika undersökningar.

Det funkar helt enkelt inte, det visar sig nämligen att folk redan vet att det kan vara farlig att röka om man gör det för ofta och för mycket. Man kan bli allvarligt sjuk. Men det som sagt folk redan.

Trots att man inte undersökte om det skulle fungera innan man införde reglerna om “de avskräckande bilderna” införde man dem ändå. Och nu visar det sig att de just inte fungerar.

Ändå funderar den brittiska regeringen på införa samma sak när det gäller…..wait for it……vägskyltar. 

Detta passar ju som hand i handsken på Miljöpartiet som älskar att förbjuda vuxna människor att leva sina liv själva. Och de hatar bilar. Och alla vägar som inte är cykelvägar.

Känns nästan synd att ge dem några idéer när jag tänker efter men den här nyheten var för rolig för att inte skriva om.

Jag leker med tanken på fler sätt att kontrollera den svenska befolkningens liv också. 

Vad sägs om lite fetma-varningar? Eller man kan ju bli sjuk om man sover för lite. Vad sägs om lite varningstexter för det? Möjligheterna är oändliga. 

…………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

3 kommentarer till Varnings-bonanza

  1. Varför inte en tom plånbok? Att rösta på Socialdemokraterna medför att världens högsta skatter tömmer din plånbok.

    Eller, något som mp säkert skulle gilla, en bild på en cyklist med krossad skalle, Att cykla utan hjälm kan leda till allvarliga skallskador.

    Det intressanta med det engelska förslaget är att massa bilder skulle ta fokus från föraren och troligen leda till fler olyckor än att man kör ett par mph för fort. Man ska aldrig underskatta politiker. Dumhet och klånfingrighet går hand i hand

  2. För många år sedan lanserade en entreprenör DEATH cigarettes. Svarta paket med ”skull and cross bones”. Dödskallen satt även på cigaretterna vid filtret. Limpan var i form av en likkista där det stod ”Your name here”. Alla slogans på paketen: Smoking kills…. osv. Det blev såklart en braksucce.

  3. I rättvisans namn ska sägas att Sverige ingalunda var först med fula bilder på cigarettpaketen. Verkningsgraden är förstås helt försumbar. På åttiotalet var det på förslag att alla förpackningar på Systembolaget skulle märkas om med grådaskiga etiketter för att minska konsumtionen. Om möjligt ännu dummare. Idag är förstås sortimentet väsentligt större och vin på bag-in-box (svåra att etikettera om) fanns inte då. Men sådana småsaker stör säkert ingen miljöpartist då skattmedlen ses som en fri resurs. Så förslaget kommer kanske tillbaka, vem vet? När rökningen tryckts tillbaka tillräckligt är det förstås alkoholens tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap