Sök
Stäng denna sökruta.

Hamnarbetarna och Vänsterpartiet

Hamnarbetarförbundet, i synnerhet Hamnfyran som är de som sedan 1,5 år förstör för Göteborgs hamn genom att strejka för fler TV-kanaler, har långa och mycket nära kopplingar till Vänsterpartiet men även Kommunistiska partiet. De kämpar till skillnad från de flesta fackförbund sällan för högre lön. För de tjänar redan bland de högsta för arbetare.  2008 låg snittlönen på 36 000 kronor per månad. Enstaka personer vid enstaka månader har tjänat 50 000 kronor, på grund av övertidstimmar efter ett erbjudande från arbetsgivaren. Men snittlön på 36 000 innebär att det finns gott om folk som tjänar en bra bit över 40 000 kronor varje månad, liksom det finns några som tjänar under. Skälet är de lukrativa tilläggen.  Om övertiden uppgår...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon