Vi JO-anmäler Folkbildningsrådet


Kampen för att få tillbaka skattebetalarnas pengar fortsätter.

Idag har jag och Johan Westerholm på Ledarsidorna.se JO-anmält Folkbildningsrådet.

De har uppenbarligen brustit i sitt beslutsfattande när det gäller Ibn Rushd och deras köp av ett hotell för 11 miljoner kronor som de direkt gav bort 50 % av till en insynsskyddad stiftelse. Hotellet ägs nu av Granhedsgården AB som ägs till 50/50 av Ibn Rushd och stiftelsen. Ambitionen var att direkt göra om hotellet till asylboende för muslimer men de fick tack och lov inte tillstånd från Migrationsverket och idag är hotellet bara hotell.

Nu ökar vi pressen på att regeringen och riksdagen börjar granska vart alla dessa miljarder varje år till folkhögskolor och studieförbund tar vägen.

Det är helt enkelt inte rimligt att lämna myndighetsutövning till en förening som styrs av människor från organisationerna de är satta att myndighetsutöva emot. Utan insyn som en myndighet har.

Och det är dessutom helt uppåt väggarna att ett förbund tillåts att spara verksamhetsbidrag som ska gå till studier för att köpa hotell för. Kan man spara ihop 11 miljoner kronor på några få år har man fått bidrag man inte har rätt till. Så enkelt är det.

Vi ger oss inte förrän pengarna återkrävs till staten och Ibn Rushd får ta ett banklån till sin hotellverksamhet som alla andra. 

Vi anmäler också för bristande uppföljning av studieverksamheten som de påstår att de bedriver men inte kan bevisa att de bedriver genom att Folkbildningsrådet helt enkelt inte granskar verksamheterna utan förlitar sig på att förbunden granskar sig själva.

JO anmalan Folkbildningsradet

BIlaga 1, Anmalan Folkbildningradet

……………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

4 kommentarer till Vi JO-anmäler Folkbildningsrådet

  1. Bra, Rebecca och Johan! Håller tummarna (som man ju måste göra i en så svajigt reglerad och godtyckligt regerad stat) för att er anmälan ger utdelning. Lycka till, ni superduktiga bloggare! 🙂

  2. Fantastiskt klokt och bra för det är våra gemensamma pengar som förslösas på så många ojusta sätt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap