Sök
Stäng denna sökruta.

Hamnarbetarförbundet – en pust från 30-talet

Det är strejk i Göteborgs Hamn sedan över ett år tillbaka. Hamnarbetarförbundet avd 4 strejkar. För att ni ska förstå vad det hela handlar om gör jag här ett kort referat av vad alla deras konflikter, för de är så många att de knappt går att räkna, går ut på: Hamnarbetarförbundet (som inte är LO) vill ha ett eget kollektivavtal trots att LO:s Transportarbetarförbundet är den part som förhandlar avtal i hamnarna De vill också ha bättre betalt och bättre villkor än LO-medlemmarna Hamnarbetarförbundet strejkar Och upprepa gång efter gång sedan 1973. I Göteborg drev först Göteborgs kommun hamnen men den gick så mycket back att man först bolagiserade den för att komma till rätta med problemen. 2012 skrevs ett...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon