Search
Close this search box.

Ojämnt fält i debatten om amnesti

Debatten om de så kallade ensamkommande verkar vara evig. Nu handlar det om att Miljöpartiet och Vänsterpartiet i princip har tänkt att tvinga fram en amnesti just för afghaner som fått avslag på sin asylansökan. Det är skarpt läge. Men debatten om vem som ska få stanna och inte har länge varit helt obalanserad och i sak orättvis. För den har premierat och fortsatt premierar en enda enskild grupp av asylsökande - afghanerna. Mestadels afghaner som inte ens flytt från Afghanistan utan som rest från Iran, där det inte är strid mellan talibaner och andra. Trots att det inte bor i Afghanistan har de uppgett afghan som medborgarskap och därmed hamnat i samma grupp som de som de facto...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon