Lärare i Malmö vill ha kalifat


Jag fick det här tipset precis.

En person som heter Salim Najar skriver om kampen. Och den kamp har refererar till är rätten att få bygga moskéer, muslimska friskolor  och “behålla våra rättigheter”, vilket enligt min erfarenhet som har skrivit en hel del om organiserade muslimer och islamister, att det alltid betyder att kräva särskilda rättigheter snarare. Att alla andra ska anpassa sig, som att kräva särskilda regler i vården eller att ha på sig religiösa kläder på vilket jobb som helst, även de som kräver uniform eller på grund av hygienskäl måste se ut på särskilt sätt. Men detta är min tolkning av hans beskrivning av rättigheter, kanske menar just han något annat.

Det viktigaste står hur som helst inte i det stycket. Utan längre ner. 

“…må han ge seger till de rättfärdiga troende i Syrien”

Uttalandet kommer från förra året som jag förstått det. Och gäller antingen IS eller Nusra men tydligt är att Salim Najar vill ha ett kalifat och stödjer terrorgrupper och deras metoder.

Problemet är att Salim Najar är lärare i Västra Hamnen i Malmö. Slöjdlärare för åk 6-9. Vi pratar mycket om värdegrund. Som egentligen borde heta värderingsgrund. Extra viktigt är värdegrunden hos lärare som ska utbilda våra barn. Najars värdesgrund är helt tydligt att han sympatiserar med mördarsekter som har kidnappat 1000-tals kvinnor som sexslavar, bränner folk levande och kastar bögar från hus.

Och han har även fått medverka i Sveriges Radio, i juni höll han i den veckans andakter. En person som alltså har fått medias öra. Långt ifrån alla får sända program på Sveriges Radio. Återigen, vilket värdegrund tycker Sveriges Radio att man ska ha för att få medverka där?

Men Salim Najar har även engagemang i den olika muslimska organisationer, ställen där man i Sverige hittar fler personer med hans uppfattning om jihad, IS och Nusra-fronten till exempel. Najar var ordförande för studentföreningen Alhambra som bjöd in Bin Ladens rådgivare Salman al-Ouda 2016

Men när Sydsvenskan kritiserade det försvann plötsligt informationen på Facebook och Najar påstod att han inte ens var ordförande och hade ingenting med det att göra. Salman al-Ouda är välkänd och en hatpredikant, som hatar homosexuella och påstått att judar bakar bröd på människoblod. Han är även Förintelseförnekare. 

I samma tråd som Najar varit aktiv i har även Ahmad Qadan varit aktiv. Han är inte bara för Nusra och kalifatet de vill skapa i Syrien utan vill skapa kalifat i Sverige. Kvinnor ska bära niqab.

Ahmad Qadan blev i februari dömd för att ha samlat in pengar till IS via Facebook och fick 6 månaders fängelse så jag antar att han sitter inne just nu.

Då kanske han kommer få träffa Salih Tufekcioglu, för han bedriver bland annat “själavård” som även inkludera dawah (missionerande för att omvända folk till muslimer) i svenska fängelser genom sitt projekt Tahara.

Han rekommenderar både en föreläsning och en podd med just Salim Najar på sin Facebooksida och där kan man se att Najar även är aktiv i Ibn Rushd. Surprise. Svenska Kyrkan och Sensus ordnade föreläsningen.

Tufekcioglu, som jag på namnet gissar tillhör den turkiska muslimska diasporan i Sverige, försvarades givetvis kompisen Mehmet Kaplan #jagärmehmet. Hashtaggen lyfte tyvärr aldrig.

Aida Hadzialic var för integrerad, annars hade hon aldrig åkt fast eftersom hon inte hade druckit alkohol. Som riktiga muslimer inte gör. Något att tänka på, tyckte han. Jag ser bara en person som inte tycker muslimer ska ens försöka integrera sig i svenska samhället.

Salih har fler vänner, bland annat Ans Khalifa som ni kan se på den här bilden från Facebook från 2012.

Khalifa har samma värdegrund visar det sig. Han förespråkar sharia i Sverige och tycker att hugga av handen är rimligt straff. Muslimer får inte umgås med kristna eller judar i annat syfte än att omvända dem till muslimer.

Precis som Salim Najar har givetvis Salih också jobbat åt Ibn Rushd. Och Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, som startades av Mehmet Kaplan.

Jag tycker att dessa män precis som alla andra har rätt att tycka vad de vill. Vi ska inte förbjuda åsikter.

Vad jag inte gillar däremot är när skattepengar går till att finansiera det, som det gör med Ibn Rushd. Eller när personerna jobbar med att utbilda våra barn i våra skolor. För ska vi prata värdegrund och därmed till exempel utesluta aktiva nazister från att arbeta i skolan måste vi kunna diskutera vilken värdegrund som finns när man förespråkar kalifat och gillar IS/Nusra-fronten, som båda är terrorsekter.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

16 kommentarer till Lärare i Malmö vill ha kalifat

 1. ALLAH Islamisters inflytande på våra barn måste bort!
  I såväl våra svenska skolor som Moskéer!

 2. En svensk lärare som är nationalist eller patriot får inte komma i närheten av en skola men islamistiska lärare är tydligen OK.

 3. Ja herregud, Rebecca, så usel den svenska skolan tillåts bli när det snabb(ur)spårade “kompetensregnet” förefaller ha fått all sin “utbildning” i någon bakåtsträvande barbarisk koranskola i något beklämmande dysfunktionellt skitland utanför Europa.

 4. Hej.

  Den verkliga frågan:

  Hade Sverige dessa problem före muslimer tilläts invandra?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Tack för ditt inlägg, Rebecka. Det här gör mig rädd. Har inte brytt mig särskilt mycket tidigare, annat än att jag inte är helt med på noterna vad gäller massinvandringen – för att uttrycka mig milt. Nu börjar jag bli rädd på riktigt.

  Vad är det som är på väg att hända? Vad händer om de blir fler? Varför gör inte politikerna något? Varför förändras inte lagarna i snabbare takt för att förhindra den här sortens ideologier för vår framtid och vårt samhälle?

  Det är så mycket jag som oinsatt inte riktigt förstår. Utveckligen går allt annat än åt rätt håll och det gör mig väldigt skeptisk inför framtiden.

  Tack för att du upplyser oss med inlägg likt detta. Du behövs. Tack.

 6. Bra jobbat Rebecca.
  Ska man leva i vårt land, får man anpassa sig till hyr vi lever.
  Klarar man inte av det, ska man inte bo här.
  Och vi ska definitivt Inte ha ett kalifat här.

 7. Håller fullständigt med – Inga skattekronor ska gå till dessa organisationer. Kan vi ju lika gärna också sponsra Nordiska motståndsrörelsen med skattepengar.

  Och Klas och ni andra som börjar vakna upp. Varningsropen har funnits. Länge. Man brukar ju säga “som man sår får man skörda” . Nu börjar fler och fler att se vad det är som tittar upp ur jorden. Det här är ju något som flera av våra tidigare regeringar har sått, ivrigt på hejdade av alla värdegrundsivrare och som vi nu får skörda. Dessa värdegrundsivrare har ju visat sig bli en katastrof för Sverige.

 8. Glömde en sak. Rebecca, du är ju klart en aspirant till jobbet som slöseriombudsman hos skattebetalarnas förening.

 9. Bra skrivet. Tur att det finns några som är en nagel i ögat på dessa fruktansvärda varelser. En fråga……vet skolan han jobbar på om detta?

 10. “Bla bla bla man måste anpassa sig om man ska leva i Sverige”
  “Bla bla bla vi måste jobba hårdare med integrationen”
  “Bla bla bla vi moderater ska numer enbart ta in 28 000 per år plus anhöriginvandring”

  HUR LÄNGE ska ni och väljarna hålla på med detta DRAVEL!
  Totalstoppa invandringen SNARAST samt repatriera omgående dessa j-la stollar som kommit hit!
  Sverige ÄR på väg mot en framtida KATASTROF, hur i h-vete kan nån undgå att inse det?????????

 11. Kan man på något sätt anmäla detta eller få det mer uppmärksammat. Jag gissar på att det inte är intressant för vänstermedia.
  Det är allt annat än ok och den personen ska bort från skolan snabbt med dom värderingarna .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap