Sök
Stäng denna sökruta.

Var är verksamheten, Ibn Rushd?

I min jakt på att hitta slöseri med skattepengar stötte jag i våras på Ibn Rushd och deras hotellinköp. Det muslimska studieförbundet lyckades "spara" ihop 11 miljoner kronor på ett fåtal år och köpte ett hotell i Sörmland för pengarna som de fått för folkbildning - Granhedsgården. Sedan "köpte" direkt en muslimsk insynsskyddad stiftelse halva hotellet. Jag skriver "köpte" för att det inte någonstans i årsredovisningen framgick att det skett en transaktion av pengar. Ett nytt bolag startades bara, Granhedsgården AB, och där dök stiftelsen upp som ägare till hälften. Jag har begärt ut stiftelsen årsredovisning från Länstyrelsen. Där framgår att stiftelsen lånat till köpet men inte av en bank, för de kräver pantbrev för att låna ut pengar. Och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon