Search
Close this search box.

SSU och skattefifflandet

Retoriken har varit hård i veckan. Skäl? För att olika offentliga personer inte betalat mer skatt än de behövt. Allra högst tonläge har givetvis olika sossar haft. Det är valår och de skyr som bekant aldrig några medel men framför allt inte valår. SSU har till exempel en serie bilder där de beskyller folk för att skattefuska, och parallellerna ska dras till gångna veckans skattedebatt. Men att skatteplanera, det vill säga betala den skatt man ska och i övrigt försöka minimera den enligt lagens ramar, är inte skattefusk, inte skattefiffel och inte olagligt. Det är inte ens omoraliskt. Om man skulle definiera lagliga avdrag som skattefiffel har SSU så att säga skitit i det blå skåpet. För SSU deläger...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon