Sök
Stäng denna sökruta.

När folkbildning blir åsiktsbildning

Falska nyheter är något som används som argument för olika saker av fler aktörer men gemensamt för alla är fokuset på valet 2018. Studieförbunden till exempel. Jag har hittat en folder som de döpt till "Vi erövrar demokratin varje dag" där slutsatsen är att studieförbunden anser sig själva vara en garant för att motverka falska nyheter och påverkan på valet genom att själva påverka valet. Och för besväret vill de ha 1,5 miljard extra i bidrag.  De har inkluderat en tabell där det för en slöserijagare som jag själv ändå är lite positiv information för åtminstone har deras bidrag från landsting och kommuner minskat rejält sedan 1992. Redan på de första sidorna vädras en obehaglig syn på yttrandefrihet hos landets...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon