Sök
Stäng denna sökruta.

Falska nyheter – ett debattinlägg

Jag som följer mediedebatten och framför allt debatten sociala medier kontra traditionella medier, och som dessutom skrivit en bok på temat, har noterat senaste månaden hur två ord bubblar upp lite här och var. Två ord som kommer hamna i centrum av valrörelsen och debatten om påverkan. Falska nyheter. Jag tänkte därför göra en nödvändig nyansering. Sätta ner foten. För debatten nu och det som komma skall oroar mig mycket. Bristen på definition av vad falska nyheter är kommer nämligen leda till angrepp på yttrandefriheten. Eller rättelse, anklagelser om falska nyheter används redan av såväl traditionell media som av andra aktörer som motivering varför vissa åsikter inte ska få spridas och yttras. Jag kommer lite senare i inlägget att gå...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon