Eva Dahlgrens skatteparadis


Det är alltid härligt när kändisar ska ge sig in i debatten.

Sverige är ett skatteparadis. 

Om nu Sverige är ett paradis, varför bor Eva och frun Efva Attling i New York? Dahlgren är som bekant musikartist men mindre känt är kanske att hon är aktiv i Efva Attlings samtliga bolag. De har valt att starta amerikanska bolag, två stycken, istället för att sälja via de tre svenska. De har också ett finskt bolag.

Efva Attlings företag bedrivs via Efva Attling Stockholm Aktiebolag och där sitter Dahlgren i styrelsen.

Moderbolag är Efva Attling Stategi. Där sitter bara Attling och Dahlgren i styrelsen.

Attiring Holding är ett annat bolag inom koncernen och där sitter också bara det två Evorna i styrelsen.

I sina egna bolag omsätter Dahlgren helt okej men inga jättesummor. Inte som Timbuktu till exempel. Hon har tre bolag, varav en enskild firma och två aktiebolag. Dessa heter Härvor Productions och Härvor Music. Det enda bolaget med anställda är Productions, där finns det en kvinnlig anställd. Gissningsvis Eva Dahlgren.

Det är i Härvor Productions AB som hon ackumulerat tillgångar också. 6,3 miljoner kronor.

Det är ingen jättelön vi pratar om. 15 300 kronor per månad bara och ingen utdelning.

Jag ringde Skatteverket. Eva Dahlgren skattade för en lön på 34 300 kronor per månad under 2016.

Märkligt nog precis under gränsen för statlig skatt.  Gissningsvis kommer övriga inkomster från styrelsearvoden i Attlings bolag men jag vet inte, man får inte ut den informationen.

Däremot är det tydligt att frun Efva Attling och andra eventuella aktieägare fick en utdelning på 2,6 miljoner kronor 2016. Det kan läsa i årsredovisningen för Holding.

Enligt Skatteverket hade Dahlgren inkomst av kapital totalt på 761 851 kronor för inkomståret 2016. Attling hade nästan samma – 794 907 kr. 

Man måste inte ta utdelning. Man kan ta ut allt i lön istället. Utdelning har nämligen 20 % i skattesats, istället för 50 % eller 55 % som statlig skatt och värnskatt är.

Inkomstskatterna är lägre i USA än i Sverige. Bolagsskatterna är däremot högre så de tjänar ingenting på att skatta för vinsten i de amerikanska dotterbolagen. I Sverige är den genomsnittliga skatten 43 %, i USA 32 %, för snittinkomster. För höga inkomster är skatten 51 % i Sverige och 36 % i USA. Stor skillnad alltså, framför allt för två personer som lever ihop som då kan sänka sin skatt på inkomst av tjänst betydligt. Huruvida Eva och Efva tagit ut någon lön från sina amerikanska bolag är oklart.

Efva Attling tog för övrigt ut en betydligt större lön än Eva. Hon tjänade 110 000 kronor per månad och betalade såväl statlig skatt som värnskatt i Sverige.

Men Dahlgren har alltså lagt sig under nivån för statlig skatt. Och fick samtidigt över 750 000 kronor i lågbeskattad utdelning. Klassisk skatteplanering. 

Det är väl det Eva Dahlgren menar med skatteparadis antar jag. 

………………………

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

16 kommentarer till Eva Dahlgrens skatteparadis

 1. Dessa hycklande gåsleversocialister i artisteliten… gissningsvis vet de inte ett smack, en revisor säger: skriv under här och här… sedan är saken biff. Eller quorn?

  Istället för att bli upprörd borde Maggan Andersson fråga sig VARFÖR högbeskattade personer väljer att på lagligt sätt minska sin skatt. Kanske har de läst din blogg och inser att problemet inte är för,låga skatter utan att myndigheter, politiker och offentlig verksamhet fullständigt saknar respekt för våra skattepengar

  1. Maggan är en spratteldocka.
   Hon hade åkt ut med fötterna först om hon motsatt sig Stefans agenda.
   ( tänk endast på dig själv-syndromet )

 2. Jag gick i en parallellklass till Uppdrag Gransknings Fredrik Laurin på St Larsskolan i Linköping. Redan på den tiden var han Kommunistisk Ungdom…

 3. Bra Rebecca att du ännu en gång visar vilka hycklare kulturmarxister som Schyffert, Timbuktu och nu även Dahlgren är.
  Det är alltid häftigt att betala skatt när de uttalar sig men aldrig häftigt för egen del.
  Då gäller det att skatteplanera så mycket som möjligt.
  Att dom hycklande skojarna kan leva med sig själva är snudd på obegripligt.

 4. Bra gräv, Rebecca!
  Man kunde ju önska att den skenheliga socialistadeln åtminstone hade vett att tiga, men nog fan ska dom alltid ut i debatten och predika från sina elfenbenstorn, och alltid utan att begripa hur dom samtidigt blottlägger sin arrogans och totala brist på verklighetsförankring. Hemska människor som inte tillför något gott överhuvudtaget. Marie Antoinette-syndromet…

 5. Om Margot Wallström, Magdalena Andersson eller Stefan Löfven betalar någon skatt är totalt ointressant eftersom de de facto inte betalar någon skatt. De får lön av skattepengar så någon skatt kan de inte betala. Bara rundgång på pengarna.

  Två stötande med Margot Wallström är att i stället för rundgång på pengarna har hon begagnat sig av en större lön, dvs. mer pengar har delats ut från skattebetalarna till henne. Och den andra, att hon inte har kritiserat ett system där EU-byråkraterna har skattefria inkomster (på papperet så att säga).

  För övrigt är det omoraliskt att betala skatt. Argument för det: ta reda på vad skattepengarna används till. De går bland annat till terrorism, nazistiska regeringar, diktatoriska regeringar, extremistiska islamistiska föreningar i Sverige. Tystande och förföljande av oliktänkande medborgare.

  Skattepengar har gått till rasbiologi, sterilisering av människor (dubbelt så många i Sverige som under Hitler-Tyskland), lobotomeringar, medicinska experiment på människor på mentalsjukhus.

  Desto mindre pengar staten kan få in, desto bättre är det och desto mindre kan de spendera på ren dynga rent ut sagt. Det är varje människans plikt att stoppa sådant jag räknande upp ovan.

 6. Skatteplanerare som klagar på att andra skatteplanerar, ja det är väl ingen som är förvånad? Jag kan svära på att om man kollar samtliga upprörda mediala tyckonomer med lite högre inkomst så hittar man samma sak. Det roligaste vore kanske att kolla upp Magdalena Anderssons siffror, man lär nog hitta samma hyckleri där.

  1. När Magdalena Andersson tillfrågas om sitt sparande har hon bara ett par hundra tusen i fonder. På en miljonlön? Troligen har hon pengarna i en ISK eller kapitalförsäkring. Pengarna syns inte om du inte kollar deklarationen efter eventuell schablonskatt. Eftersom du inte skattar för vinsterna har du medvetet försökt reducera din skatt.

   Naturligtvis vore det underbart att hitta en gåsleversocialist från partiadeln med pengar på Malta…

 7. Hej
  Tack så mycket för denna gedigna genomgång.
  Bra att hålla koll soccarna och smygsoccar.
  Samt alla andra skenheliga indevider.
  Tack !

 8. Men, men Eva & Efva skulle ju lämna USA om Donald Trump blev president. Liksom en mängd andra kändisar. Jag väntar fortfarande med spänning! (Nej, det gör jag förstås inte, för det stavades H-Y-C-K-L-E-R-I redan från början.)

 9. Tack f dina ovärderliga bevakningar!
  Samtidigt löper Sv Näringslivs vd (vilken jag ömmar för lika lite som för Eva Dahlgren) gatlopp i SR o SVT:s ”oberoende o opartiska” bevakning. I måndags intervjuades en av Uppdrag gransknings journalister i P1 morgon. Han svarade på frågan om ngt lagbrott begåtts av vd:n, ungefär så här: inte vad vi vet nu, m en sådan person kan ju inte bara tänka på vad som är lagligt idag, utan måste också tänka över vad som kan vara olagligt imorgon.
  Sug på den karamellen! Ett resonemang väl prövat av Josef Stalin; Bry er inte om de nuvarande lagarna utan föreställ er istället hur vi kan tänkas att ändra dem och därefter arrestera er! Dvs rättsstatens fundament skall man bortse ifrån om man önskar vara ”schysst o god” i public service ögon!
  Naturligtvis inga följdfrågor från fru Härnek och heller inga kommentarer – vad jag sett – i svensk press…

 10. Jag förstår inte vad dessa siffror bevisar. Inget du säger visar t ex hur mycket Attling och Dahlgren jobbat det aktuella året. Om deras roller är inskränkta till styrelsearbete och aktieägande, så ska de inte ta ut några absurda löner. Varför ta ut mer lön än de arbetat för? Eva och Efva har förmånen att själva bestämma hur mycket (eller lite) de behöver arbeta. Dahlgrens bolags inkomster och tillgångar består rimligen av ackumulerade royalties, dvs passiva inkomster. Visa först vad de utför för arbete (och vad för arbete som utförs av andra anställda), sen kan ni häckla. Annars framstår häcklandet bara som bevis för hur lite ni förstår om skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap