Search
Close this search box.

Crowdfunding och borgerlighet

Från att ha varit ett obekant fenomen nästan för några år sedan har den frivilliga finansieringen av ny media på allvar börjat ta plats. Men till skillnad från mycket i media är just det här fenomenet nästan uteslutande begränsat till oss i borgerligheten. Fascinerande faktiskt. Vad beror det på? Några av pionjärerna inom crowdfunding inom opinionsbildning är Martin Borgs, som crowdade sin film och bok som Slöseriombudsman redan 2013. Han fick in en bra bit över 400 000 kronor. Författaren Johan Norberg genomförde också en mycket framgångsrik crowdfunding 2014 när han fick in 200 000 kronor för sin bok "Leva och låta dö". Rekordet innehas dock av forskaren och författaren Tino Sanandaji som fick 632 200 kronor. Kampanjen kördes i slutet av...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon