Sossarna mobiliserar företag

Arbetarrörelsen ska aldrig underskattas, de lägger mest pengar av alla på opinionsbildning varje år när man räknar Socialdemokraterna och deras fackliga gren LO och alla deras förbund. Sedan har de en hel rad sidoorgansiationer. Över 300 miljoner kronor per år när jag räknade sist och då är det lågt räknat.

En av alla dessa är (S)medjan. Som sover mellan valen men nu aktiverats.

Just denna förening/FB-grupp vänder sig till professionella företagare eller anställda på ställen som kan hjälpa dem gratis med kommunikation, som att skriva debattartiklar som ”vanliga företagare” till exempel eller göra saker som formgivning av print och hemsidor.

En bekant till mig som är PR-konsult fick detta mail i sin inbox i veckan. Hur han blivit selekterad framgår inte men träffsäkerheten kan inte vara stor för just han gick med i Moderaterna redan på 80-talet.

Som det står skapades (S)medjan inför valet 2013.

Idén är alltså att Socialdemokraterna och LO ska slippa betala för tjänster, som reklambyråer och PR-byråer annars säljer. Man kan också säga att de betalar 0 kr i lön faktiskt. Inte ens 11 kr/h eller 27 kr/h. Vilket är avsevärt mindre än minimilönerna. Och man kan också säga att de med osund konkurrens och oschyssta villkor tar jobb från PR-byråer som till exempel har kollektivavtal.

För att erbjuda noll kronor i lön, inga anställningsförmåner men ett erbjudande att jobba gratis kan ju faktiskt ses som just det. Inte ideellt arbete utan att de tar jobb från schyssta företag som behandlar sina anställda väl, har dyra kollektivavtal och andra förmåner. Hade sossarna betalat hade uppdragen bidragit till att stärka svenskt näringsliv och företag så att de hade kunnat anställa flera personer.

De tjänsterna sossarna vill ha gratis av olika byråmänniskor är nämligen tjänster de annars hade fått betala för. Bland annat med de lotteriintäkter de via A-lotteriet fått Kronofogden att inkassera.

Istället för att betala för sig på den fria marknaden uppmuntrar de folk att jobba gratis åt just dem.

Ser man på deras tidigare engagemang så hade de ett event i januari, sedan några stycken under våren. Från 2014 har alltså verksamheten legat nere i princip, fram tills nu. Ett år före valet

Facebooksidan hittar ni här men man kan bara anmäla sig till eventen om man är medlem. Tydligen har 50 hugade ideella professionella anslutit sig till ”kampen” för världens högsta skattetryck, ingen inre eller yttre kontroll, sälja ut rikets säkerhet, förstöra för så många företag man hinner med på en mandatperiod och avskaffa all valfrihet inom välfärden.

För att inte glömma att få förmånen att jobba gratis så att historiens sämsta statsminister som leder historiens sämsta regering har en chans att bli omvalda, med stödben av Sverigedemokrater.

Låter ju som en fantastisk deal. Ska bli spännande att se om de lyckas locka fler än 50 personer det här valet.

 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!