Åsiktsförtryckarna Ibn Rushd


Studieförbundet Ibn Rushd, som köpt ett hotell för 11 miljoner kronor för statsbidrag och som jag fortfarande väntar på svar från ansvariga politiker hur detta kan anses som okej, ligger inte på latsidan direkt när det gäller rättigheter. 

För jag har ju granskat deras verksamhet. Mest av allt handlar det om att Ibn Rushd är en slags opinionsbildningskoncern, Ingenstans ser jag belägg för hur de kan genomföra alla de hundratusentals utbildningstimmar de hävdar att de genomför, eftersom de med Folkbildningsrådets goda minne helt enkelt outsourcat mesta av verksamheten på andra muslimska föreningar som i sin tur knappt har hemsidor, än mindre redovisar de kursverksamheter.

Kritik är inget vare sig Ibn Rushd eller andra självpåtagna muslimska företrädareorganisationer gillar och de reagerar alltid direkt, med islamofobikortet.

Nu senast har de försökt att få ett annat studieförbund – Studieförbundet Vuxenskolan – att avboka en gäst. De lyckades inte men jag tycker att allt sådant här ska fram i ljuset så att folk ser vad de håller på med.

Den 26 september hölls ett seminarium i Umeå med Magnus Norell. Det försökte Ibn Rush stoppa, genom att kontakta Vuxenskolan och helt sonika kräva att man avbokade. Arrangörerna reagerade då genom att skriva en debattartikel i Västerbottenskuriren.

Där bekräftade Ibn Rush sina censurförsök och kallade givetvis såväl Norell som arrangörerna islamofober.

“Vi lägger oss inte i”.

Ändå var det ju exakt det Ibn Rushd gjorde.

“Vi kan inte ge plattform för personer som hetsar mot grupper, uttrycker sig hatiskt eller sprider grundlösa konspirationsteorier”.

Jag vet inte vad ni ser men jag ser solklara krav på censur. Åsikter som inte Ibn Rushd gillar ska inte få föras fram i offentliga sammanhang. Hets mot folkgrupp är nämligen ett brott och sådant sköter polisen, inte Ibn Rushd. Uttrycka sig hatiskt eller sprida konspirationsteorier är inget som seriösa föreläsare sysslar med men även om de gjorde det är det alltså inte förbjudet att göra det.

De organisationer Ibn Rushd har nära vänskapsband med har däremot upprepade gånger bjudit in hatpredikanter, böghatare och antisemiter.  

Studieförbund som sysslar med kunskap borde vara de främsta försvararna av det fria ordet, upplysning och dialog men avslöjar sig här vad deras egentliga fokus är – ett rättighetsorgan för konservativa muslimer som med hjälp av statliga bidrag kräver åsiktscensur av oliktänkande. 

Jag vägrar acceptera ett en liten grupp högljudda extremister i självpåtagen representationsroll, tyvärr bekräftad av media, kallar all kritik islamofobi och tror att de har rätt att avgöra vilka åsikter som får yttras i offentliga sammanhang.

Jag letar fortfarande efter den där kurskatalogen över hela Sverige som alla andra studieförbund har. Och jag väntar fortfarande på Folkbildningsrådets utredning om det är rimligt att Ibn Rushd tog 11 miljoner kronor av bidraget, köpte ett hotell och gav bort halva hotellet till en insynsskyddad stiftelse direkt. Ett hotell de tänkte driva asylboende för. Med fokus på muslimer.

6 kommentarer till Åsiktsförtryckarna Ibn Rushd

  1. Vi som läser dina inlägg vet allt detta. Hur bryter vi förtrollningen hos de okunniga, det är nöten att knäcka.

  2. Tycker detta bara visar toppen av ett isberg och att tack vare livrädda myndigheter, som om de läst på om Islam, kan dessa islamistiska föreningar leva och sätta sprätt på våra surt förvärvade skattepengar! Men snart lämnar folk med pengar detta landet, Absurdistan, och sedan brakar det samman. Och när alla dessa sjuka föreningar inte längre får pengarna de är vana vid … tja då vill inte jag vara kvar heller.

  3. Bra jobbat. Tänk om journalisterna kunde vara lika grävande som du. Sånt här är ju jätteviktigt att det kommer fram. Skattepengar ska inte slösas bort. Eftersom jag är en av dem som anser att islam inte är bra för Sverige är det bra att de granskas.

  4. Saxat ur min kommentar från ledarsidorna.se:
    ”När det gäller Ibn Rushd så har styrelseledamoten i Folkbildningsrådet, tillika riksdagsman och ordförande i riksdagens konstitutionsutskottet samt juris doktor, Andreas Norlén sagt på försommaren att han vid nästkommade styrelsemöte skulle ta upp de misstänkta oegentligheter som finns kring finansieringen av Granhedsgården. Några nyheter kring detta har givetvis inte kommit allmänheten tillhanda än och kommer sannolikt så aldrig att komma till vår kännedom. Ska vi gissa på att anledningen till detta är att allt som rör bidrag till muslimska organisationer ska tystas ner för att inte ge det populistiska partiet mer vatten på sin kvarn.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap