Sök
Stäng denna sökruta.

Sopig konkurrens

Här och var får kommuner för sig att börja öppna kommersiella verksamheter, som skiduthyrning, bowlinghallar och logistikcentraler. Och konkurrerar därigenom med sin egen kommuns företagare. Inte snyggt och inte okej. Men det finns andra sorters av märkligt konkurrens som inte har med skattepengar att göra men likväl åsidosätter konkurrensen. Till exempel när en medlemsorganisation börjar konkurrera med sina egna medlemmar. Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB (FTI) heter ett icke vinstdrivande företag som återvinner. I Sverige har vi producentansvar sedan tidigt 90-tal då det kommunala monopolet avskaffades. Det betyder i korta ordalag att konsumenterna betalar för återvinningen redan i priset och att producenterna har ansvar över sina egna förpackningar. Att dessa återvinns. FTI är ett bolag som ägs av branscherna, som i...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon