Sök
Stäng denna sökruta.

Var är nattväktarstaten?

När man pratar om nattväktarstaten, som är en liberal idé, handlar det om att staten borde vara minimal och inte syssla med något annan än absolut minimum. Vilket liberalismen identifierat som polis, domstol och försvar samt ev även patentmyndighet och lantmäteri. Utöver dessa kärnvärden borde staten minimera sitt inflytande, renläriga libertarianer tycker att resten borde avskaffas. Numera pratat vi ofta om nattväktarstaten som statens absolut kärnverksamhet. Men polisen krisar, brotten ökar och allvarliga brott som våldtäkt ligger på vänt att utredas. Vi har 61 utanförskapsområden nu, varav 23 är så allvarliga att de betraktas som särskilt utsatta. Det som benämnts i media som "no go-zon", där poliser aldrig åker med en bil utan två bilar: en som vaktar polisbilarna från...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon