Search
Close this search box.

Vem betalade Vänsterpartiets hus?

Vänsterpartiet, före detta Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) firar 100 år i år. Ulla Andersson verkar ha inlett firandet. För vad är roligare för en vänsterpartist än att ljuga i talarstolen? Den har Andersson i sin tur snott från bland annat Sveriges Radios granskning av Ulf Kristersson som de byggde på saker sosseblaskan Dagens Arena hade fabulerat ihop. Ulla Andersson har inget att vara mallig över. Jag har gjort en egen Ekot-bild över hennes partis historia: De bildades 1917, när den ryska revolutionen inleddes, och hette först Socialdemokratiska vänsterpartiet. De första medlemmarna kom från Socialdemokraterna eller snarare från SSU.  Zeth Höglund som gick in som partiets första partiledare. Höglund var god vän med Lenin och var partiledare 1917 till 1924. Under Höglunds...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon