Search
Close this search box.

Målareförbundet och räkmackan

Facket är en aldrig sinande källa att ösa ur för inspiration. Målareförbundet till exempel. Ni kommer väl ihåg dem som beställda massa tårta i förra avtalförhandlingen och firade att de äntligen fick strejka? Faktum är att de strejkar jämt. Om man kollar Medlingsinstitutets statistik för strejkvarsel så har de bara statistik online från 2013. Enligt den har Målarna strejkat 2013, 2015, 2016 och 2017. Varför de inte strejkade 2014 var för att just den gången lyckades de förhandla fram ett 2-årigt avtal. De ville inte hålla på i valrörelsen. Nu blir det väl ny tårta på förbundskansliet för äntligen fick LO betalt för de 187 miljoner kronor de hittills gett S sedan avdragsrätten för fackföreningsavgiften togs bort. LO hymlar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon