LO köpte lagstifting, igen

Det är bara att gratulera LO till vinsten. Äntligen levererades gåvan de redan betalt för till Socialdemokraterna.

För idag meddelade regeringen att de återinför avdragsrätten för fackavgiften som regeringen Reinfeldt tog bort, för att det givetvis är oroligt att subventionera facket från statens sida. Varför ska medlemsskap i just den föreningen vara avdragsgill?

Jo, för att LO sitter i partiets ledning och Socialdemokraterna har alltid gynnat sig själv först, sedan andra om det finns något kvar.

Varför påstår jag då att LO köpt detta av regeringen?

För att de har det. Man kan kalla det vad det vill men faktum kvarstår att LO ger Socialdemokraterna en massa pengar varje år för att just få dessa politiska gåvor.

I Socialdemokraternas årsredovisning för 2016 kan man se att de drog in 222 miljoner kronor 2016. 36 miljoner kronor var av de okända ”spela-på-kredit”-lotteriet Kombispel, som ägs av A-lotterierna som i sin tur ägs av Socialdemokraterna och SSU.

Under Not 3 redovisas Anslag och gåvor. Och där hittar vi LO.

Varje år ger LO och fackförbunden inom LO, de som fortfarande ger pengar, 11,5 miljoner kronor i kontanter till sossarna.

2006 tog Alliansen makten. 2018 införs avdragsrätten igen. Under den här perioden har alltså LO pumpat in 126 500 000 kronor i partiet.

126,5 miljoner kronor av fackmedlemmarnas pengar har gått direkt in på Socialdemokraternas konto. Varje valår brukar dessutom LO ge sossarna extra stöd.

Valår brukar LO gå ut officiellt med sin valbudget, som givetvis är en betydligt mindre siffra än den verkliga eftersom den inte inkluderar alla arbetsinsatser från förtroendevalda, ombudsmän och nationalekonomer som producerar rapporter utan bara inkluderar direkta valkostnader. Den ligger ofta på minst 30 miljoner kronor.

2010 och 2014 års valbudgetar ska alltså också in i prislappen.

Summan LO betalat för att få tillbaka avdragsrätten för fackavgiften är:

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!