Search
Close this search box.

Majblomman och burkinin

Jag vet inte om ni noterade det men Hässleholms kommun fick nyligen kritik för att de lånat ut burkinis till muslimska barn på sitt badhus. De backade från det efter kritiken. Men det var inte Hässleholms kommun som köpte in burkinin, det var Majblomman. Innan vi går vidare tänkte jag bara säga att jag som liberal tycker alla ska få ha på sig vad de vill. Även kläder jag personligen upplever är förtryckande. I burkinin och slöjans fall har jag inga problem med att vuxna väljer själva, men själva idén om slöja och därmed burkini är att kvinnor ska dölja sig för att inte hetsa upp männen. Det handlar om sexuell attraktion, moralism och kyskhet. Att då klä på barn...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon