Sök
Stäng denna sökruta.

Sigtuna – som i Gambia

I våras gjorde Uppdrag Granskning och deras kommungranskarna ett program om Sigtuna, där de avslöjade omfattande vänskapskorruption. Folkpartiet och Miljöpartiet var då del av en koalition med S och V. Socialdemokraterna hade tagit en rad beslut som gynnat folk de kände, framför allt gruppen syrianer i Sigtuna då kommunstyrelsen ordförande Ibrahim Khalifa själv är syrian. Ren vänskapskorruption och röstfiske alltså. Koalitionen bröts efter programmet och en ny kommunledning bildades. I våras blev den nya majoriteten Moderaterna, Samling för Sigtuna. Folkpartiet, Miljöpartiet, Centern och Kristdemokraterna. Men Socialdemokraterna vägrar alltså nu att avgå från sina poster.  Igår skrev därför den nya majoriteten en debattartikel i lokaltidningen i Märsta-Sigtuna. De hade kunnat kliva av och vara goda förlorare, de har ju ändå sig...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon