Sigtuna – som i Gambia

I våras gjorde Uppdrag Granskning och deras kommungranskarna ett program om Sigtuna, där de avslöjade omfattande vänskapskorruption. Folkpartiet och Miljöpartiet var då del av en koalition med S och V.

Socialdemokraterna hade tagit en rad beslut som gynnat folk de kände, framför allt gruppen syrianer i Sigtuna då kommunstyrelsen ordförande Ibrahim Khalifa själv är syrian. Ren vänskapskorruption och röstfiske alltså. Koalitionen bröts efter programmet och en ny kommunledning bildades. I våras blev den nya majoriteten Moderaterna, Samling för Sigtuna. Folkpartiet, Miljöpartiet, Centern och Kristdemokraterna.

Men Socialdemokraterna vägrar alltså nu att avgå från sina poster. 

Igår skrev därför den nya majoriteten en debattartikel i lokaltidningen i Märsta-Sigtuna. De hade kunnat kliva av och vara goda förlorare, de har ju ändå sig själva att skylla. Men nix. De vägrar erkänna den nya koalitionen och sitter kvar som ordförande och i nämnder etc.

Förmodligen för att att sossar har pampen i blodet. Och för att få en extra månads arvode. Pinsamt. Och sniket.

Jag tänker direkt på andra personer som obstruerar valresultat och demokratin. Till exempel ex-presidenten i Gambia som i våras vägrade erkänna sig förlorad så att man blev tvungen att kalla in militär.

Eller allas favorit-amerikan, Donald Trump. som innan valet hotade med att inte erkänna resultatet. Även om det inte hade lett till något, han hade inte politisk makt då.

Även Stefan Löfven har ju sagt att han inte tänker avgå även om han förlorar utan kommer sitta och hålla sig i skrivbordet på Rosenbad till statsministeromröstningen.

Pampfasoner. Det finns inget särskilt att se, cirkulera. Bara en vanlig sosse.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!