Svenskar i världen stödjer en kommunist


Det finns en organisation för utlandssvenskar som heter Svenskar i världen (SVIV) som bland annat driver utlandssvenskarnas politiska frågor, som sänkt SINK-skatt som är en särskild skatt för utlandssvenskar och ligger idag på 25 %, och att utlandssvenskar ändå ska få behålla sin SGI trots att de inte bor här på många år för att få full försäkring i de svenska välfärdssystemen och avgiftsfri hemtjänst utomlands.

Personligen tycker jag att personer som självmant flyttar utomlands oavsett om det handlar om väder eller skatter men som kräver för dem gratis hemtjänst i Spanien eller var de nu bor som skattebetalarna i Sverige ska få betala är orimliga men det är alltså dessa frågor SVIV driver.

För att finansiera sitt arbete har de ett antal sponsorer och döm av min förvåning när jag hittar Svenskt Näringsliv som Guldsponsor.

Extra förvånad blev jag över deras sponsorskap när SVIV i juni meddelade vem som skulle få deras hederspris Årets svensk i världen – Pia Sundhage.

“Med stark integritet och en fin moralisk kompass”

“Pia företräder Sverige på ett utomordentligt sätt i internationella sammanhang och är en mycket värdig vinnare av Årets svensk i Världen 2017”

Jag har en liten annan uppfattning om Sundhages moraliska kompass än SVIV har faktiskt. Faktum är att jag nu tvivlar starkt på att SVIV och de som utsett Sundhage till vinnare av priset har någon egen moralisk kompass. Pia Sundhage är nämligen en mycket aktiv medlem i Kommunistiska Partiet. Medlem i gruppen Landets vidrigaste partier, ihop med bland annat Svenskarnas parti och några andra.

Hon skulle till exempel gärna bo i Nordkorea och skulle kunna tänka sig att träna deras fotbollslag. Det “vore spännande”.

Sundhage deltar regelbundet i Kommunisternas arrangemang, bland annat här tillsammans med Sven Wollter 2013.

Vad tycker då Kommunistiska partiet, tidigare KPMLR?

Läser man deras partiprogram från 2017 skulle man kunna tro att det borde stå 1917 på, så dammiga och historielösa är idéerna men det är alltså från årets partiprogram. Stycket nedan anknyter faktiskt just till Nordkorea kan jag tycka. För Kommunisterna tycker att “imperialistiska länder” det vill säga alla demokratier som har marknadsekonomi, styrs ofta av en inhemsk härskande klass som säljer ut tillgångar i utbyte mot ett liv i lyx. Lite grann som partieliterna i Kina och Nordkorea faktiskt. Trots att dessa länder är kommunistiska diktaturer.

Partiet vill förstatliga hela ekonomin och konfiskera samtliga privata företag.

Makten ska partiet ta genom våld. Genom revolution. Genom krig.

Sedan, när man tagit makten med våld, ska man införa diktatur.

En socialistisk demokrati, som de kallar proletäriatets diktatur, utesluter inte flerpartisystem men det är inte nödvändigt. Och det är ju svårt att kombinera en diktatur med demokrati, det är  ömsesidigt uteslutande.

När Pia Sundhage och Sven Wollter störtat demokratin med vapen och infört diktatur, konfiskerat alla privata företag och förstatligat allt kommer mirakulöst allt förtryck upphöra. Vips. Ingen kommer längre slå någon, inte kommer bli arg, alla kommer älska varandra och enhörningarna flyger ner från himlen från ett moln.

Att just kommunistiska diktaturer specialiserat sig på att förtrycka folk har inte nått Kommunistiska partiet eller Pia Sundhage. Faktum är att det i partiprogrammet framhålls som en framgång, det som hände i Sovjet. Det står på meritlistan så att säga.

Eftersom Sundhage och hennes partikamrater verkar vara historieförnekare tänkte jag fräscha upp kunskaperna lite. Sovjet bildades när kommunisterna mördade tsarfamiljen i Ryssland och införde just diktatur i och med den ryska revolutionen 1917. Först hette ledaren för Sovjet Lenin, sedan kom Stalin.

Stalin införde till exempel inrikespass, som Hitler gjorde, och införde tortyr som metod samt dödstraff för alla brott om man fyllt 12 år. I den stora utrensningen ville han utplåna alla spår av historien där inte han själv var hjälte. Man tror att 7 miljoner invånare dog under dessa två år.

Enligt historiken Herman Lindqvist deporterades alla som ansågs vara antisovjetiska, även kvinnor och barn. Bara från Litauen deporterades 132 000 människor. 30 % av landets befolkning utplånades.

De som fördes bort var just de som av Kommunistiska partiet beskrivs som “borgerliga”, vilket det räckte att ha samlat på frimärken för att stämplas som.

Stalin lät deportera hela folkgrupper genom medveten etnisk rensning. 175 000 sovjetiska koreaner deporterades och hela det tjetjenska folket, 362 283 individer.

Det kan ha mördats så många som 100 miljoner människor i Sovjet. Oavsett exakt siffra mördade Stalin och Lenin direkt och indirekt, genom svält och koncentrationslägren Gulag, många gånger fler än Hitler.

Just statliga jordbruk var Stalins idé och den drömmen har Kommunisterna och Pia Sundhage inte alls gett upp för att det inte riktigt gick som Stalin tänkt sig utan de tycker 2017 att förstatliga jordbruket är en jättebra idé. Faktaresistent har aldrig varit mer passande.

Det är också viktigt att alla tycker som Kommunistiska partiet så precis som alla diktaturer ska alltså det styrande partiet uppfostra befolkningen. Indoktrinering, kan man kalla det. Eller hjärntvätt.

Alla historiska vidrigheter som kommunismen orsakat, som Pol Pots mördande av 2 miljoner kambodjaner, Maos tortyr och massmord av tiotals miljoner kineser, Sovjets haveri eller dagsaktuella Venezuela där genomsnittsvikten gått ner 9 kilo på några år bara på grund av svält, sammanfattar Sundhages parti till “vid tidigare försök att bygga socialism har övergången varit lång och mödosam”.

Och det är alltså den här personer, som tycker allt detta, som Svenskar i Världen anser har en extra fin moralisk kompass och är ett föredöme.

Frågan är också vad de 60 000 företag som ingår i Svenskt Näringsliv tycker om att de betalat till ett pris till en person som inte bara vill störta vår demokrati med våld och vapen och införa diktatur utan stjäla alla landets företag och förstatliga rubbet?

Vad gäller Sundhage tycker jag att hon kan ta sina unkna åsikter och ta det där jobbet hon är sugen på i Nordkorea.

10 kommentarer till Svenskar i världen stödjer en kommunist

 1. The Gulag Archipelago borde vara obligatorisk läsning i skolan. Jag tror det hade avskräckt ganska många från att ens fundera över att bli kommunister.

 2. Att hon ens fick inresetillstånd i USA!?

  Det är märkligt att det faktiskt finns reliker med dessa åsikter. Medlemmarna som hyser dessa åsikter borde skickas till Nord Korea. I gengäld kan vi ta emot lika många nord koreaner som inget annat vill än lämna misären i kommunistdiktaturen.

  Vi kan ju ana att Pia och Sven kommer att expropriera varsin stor lyxig våning och kanske en datja på en sjötomt på Värmdö? Ty alla är jämlika men vissa är mer jämlika än andra – eller var det alla är svinaktiga, men vissa är mer svinaktiga än andra Orwell skrev…

 3. SINK skatten är 20% efter ett schablonavdrag på sek 2,500.00 i månaden. Löfven vill höja till 25% som det var tidigare. SINK skatten finns bara i länder Sverige har avtal med.
  SINK skatten är ingen skatt utan helt enkelt en avgift som tas ut om man bor utomlands, inte är mantalsskriven i Sverige och har Inkomstpension,Tilläggspension eller Garantipension. Man är inte berättigad till någon form av social välfärd från Sverige. Blir man sjuk och behöver vård under ett Sverigebesök krävs full betalning i förväg eftersom man inte kan nås av kronofogden.
  Samanfattningsvis blir man som utlandssvensk helt enkelt bestulen av den Svenska staten.
  Privata pensionsförsäkringar omfattas inte, inga avdrag görs.

  1. Från första januari i år har man höjt SINK med fem procent. Nu antar jag att det är många bland pensionärer utomlands som säger som Leif Östling: “Vad fan får jag för det”?

 4. Håller helt med. Har man så extrema politiska åsikter som Pia Sundhage – och dessutom är öppen med det – ska man inte ens vara påtänkt för en sådan här utmärkelse. Att Svenskt Näringsliv är med och sponsrar är minst sagt betänkligt.
  Svensk-nordkoreanska vänskapsförbundet finns faktiskt kvar, nu med namnet Svensk-koreanska föreningen. Sundhage kan väl påbörja sin nya karriär där.

 5. Rebecca,

  Som utlandssvensk bryr jag mig inte om SVIV (har aldrig sett något från dem). Att Svenskt Näringsliv hyllar Pia beror förmodligen på att man ansällt en obildad idiot (journalist) för dessa frågor. Skulle det vara sanktionerat uppifrån är det allvarligt men förstärker bilden av aningslösa, självgoda svenskar.
  Läste att polisen denna vecka skall “sätta dit bilister som bara kör lite för fort”. Verkar vara en bra prioritering, varför skulle polisen bekymra sig över alla skjutningar, knivmord etc som i tilltagande utsträckning bryter ned Sverige när man kan ta fast de riktiga skurkarna, “den som bara kör lite for fort”?

 6. Råkar läsa detta den 23 augusti.
  Årsdagen då Molotov-Ribbentroppakten skrevs på 1939. Definitivt inget att fira men däremot att minnas!

 7. Skicka Pia till Nordkorea!
  Där kan hon ju leva som en vanlig medborgare och inte som en kung eller drottning.
  Det bästa vore ju i så fall om hon hamnar i ett fångläger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap