Search
Close this search box.

Region Västerbotten – en halv miljard för snömos

I det Stockholms-perspektiv som utan tvekan råder i media har i alla fall jag missat detta ormbo av skattepengar, trollkonton, gamla kompisar och fluff. 2008 bildade 15 kommuner i Norrland organisationen Region Västerbotten i syfte att få en norrländsk storregion istället för de landsting som finns idag. Idén är Socialdemokraternas från början och de drev den ändå in till Rosenbad men där stötte de på patrull. Demokrati kallas det. För S har inte majoritet i riksdagen och Alliansen och SD var inte intresserade av att omvandla alla landsting till storregioner. Kanske det berodde på att om det hade gått igenom hade alla utom två  permanent varit Socialdemokratiskt styrd? Det avslöjade före detta Slöserombudsmannen Lars Wilderäng på sin blogg Cornucopia. Så...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon