Sök
Stäng denna sökruta.

Målerifakta – en pust från 50-talet

Några av de mest omoderna människorna måste vara de som jobbar för olika sorters LO-förbund. Till exempel fackförbundet Målarna. Inte nog med att de vägrar att låta folk få komma överens själva med sin arbetsgivare när de ska jobba för att få ihop livspusslet, de håller envist fast vid en massa andra uråldriga saker. Som Målerifakta. Nej, jag visste inte heller vad det var innan jag läste på och med fascination förstod exakt hur konstigt och omodernt det är. Målerifakta är ett företag som ägs gemensamt av arbetsgivarna och facket, det vill säga Svenska måleriföretagen och Svenska Målareförbundet. Det startades på 70-talet. Företaget mäter målade väggar och tak. Efter att målare målat. Som en liten tidsstudieman åker de ut och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon