Sök
Stäng denna sökruta.

Aktivisterna styr bostadsdebatten

Vi har inte bara bostadsbrist, vi har ett allt mer akut renoveringsbehov av miljonprogrammen.  Enligt Boverket har hela miljonprogrammet stort behov av teknisk upprustning och energieffektivisering, där stambyten, ny ventilation, el, fastader, fönster och balkonger ingår. Akut behov har 350 000 lägenheter i Sverige. Men renoveringarna dröjer, försenas eller senareläggs. För att det pågår ett organiserat motstånd mot att renovera hyresrätter.  Som jag berättat i tidigare inlägg drivs den debatten i huvudsak via ett antal mycket engagerade aktivister som många av dem har bakgrund i den autonoma vänstern samt några enstaka aktivist-forskare som lyckats få stora forskningsanslag för att skaffa argument i debatten. Men de har mäktiga vänner. Till exempel sittande regering som med sina mycket nära band till Hyresgästföreningen...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon