Sök
Stäng denna sökruta.

Ibn Rushd köper hotell för statsbidrag

Jag har kollat lite på muslimernas studieförbund Ibn Rushd. Och hittat en del märkligheter faktiskt. Ibn Rushd får sina pengar från Folkbildningsrådet som alla andra studieförbund. 2016 delade Folkbildningsrådet ut 1,7 miljarder kronor så det är en stor summa.  Som ni kan se fick Ibn Rushd 23,7 miljoner kronor av dem 2016, varav 13 miljoner kronor är grundbidraget och sedan får alla förbund extra bidrag för utrikes födda och funktionsnedsatta. Kollar man på 2015 så fick de 17 miljoner kronor. En stor ökning alltså bara på ett år. Närmare bestämt 41 % högre anslag på ett enda år.  Kollar man lite närmare på siffrorna kan man se att de 2015 fick inte ens 1 % av grundbidraget. Korrigering kl .15.12:...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon